Kindergeneeskunde
Contact Kindergeneeskunde

Locatie Venlo

routenummer 32

(077) 320 57 30

 

Locatie Venray

routenummer 70

(077) 320 57 30

(077) 320 58 30

 

Alleen op locatie Venlo

routenummer 32

Zorgverlener en patiënt Kinderafdeling

Medische psychologie

Uw kind is verwezen door de kinderarts of revalidatiearts naar de afdeling Medische Psychologie. Deze informatie is bedoeld om u enige duidelijkheid te geven over de gang van zaken bij de afdeling Medische Psychologie.

 

Naar de psycholoog

Een psycholoog is een deskundige op het gebied van psychische factoren die een rol spelen bij oorzaken en gevolgen van ziekte en ziek zijn. Er moet dus altijd sprake zijn van een medische indicatie wanneer uw kind doorverwezen wordt naar onze afdeling.


Denkt u bij een medische indicatie aan:

  • buikpijn of verstopping (obstipatie)
  • hoofdpijn
  • eet/voedingsproblemen bij peuters en kleuters
  • achterblijven in de ontwikkeling
  • lichamelijke klachten waarvoor geen medische oorzaak te vinden is
  • moeite met verwerking en aanpassing in geval van een (chronische) ziekte, aandoening, operatie of ongeval
  • overmatige angst voor een medische ingreep  

 

Bovenstaande indicaties kunnen overmatig belastend zijn voor uw kind en zijn of haar omgeving. Soms worden lichamelijke klachten (mede) veroorzaakt of in stand gehouden door persoonlijke problemen, relationele of schoolgerelateerde problemen. Het is de taak van de psycholoog om met u en uw kind na te gaan hoe het één met het ander verband houdt, en hoe u gezamenlijk de situatie van uw kind kunt verbeteren.


Tijdens het eerste gesprek worden de klachten, de situatie en de voorgeschiedenis doorgenomen. Indien nodig wordt, na toestemming, informatie van school opgevraagd. Hierna wordt bepaald of een aanvullend (test)psychologisch onderzoek en/of spelobservatie nodig is.

Scroll voor meer informatie