Contact Kindergeneeskunde

Locatie Venlo

routenummer 32

(077) 320 57 30

 

Locatie Venray

routenummer 70

(077) 320 57 30

(077) 320 58 30

 

Alleen op locatie Venlo

routenummer 32

Zorgverlener en patiënt Kinderafdeling

Kindercontinentiepoli KICO

Kindercontinentiepoli (KICO poli)

In de eerste levensjaren leren kinderen hoe zij op de WC moeten plassen of poepen. Dit is vaak een natuurlijk proces, waarbij kinderen een voorbeeld nemen aan vader, moeder, broers of zussen. Bij sommige kinderen is het echter niet zo eenvoudig om zindelijk te worden, doordat zij verkeerd leren om hun blaas- en bekkenbodemspieren te gebruiken. Hierdoor kunnen plas- en/of poepproblemen ontstaan zoals urineverlies, te vaak plassen, blaasontstekingen, bedplassen, broekpoepen of verstopping. Dit kan bij zowel het kind als de ouders gevoelens van schaamte, verdriet en onmacht opleveren.

 

KICO behandelteam

Binnen onze KICO-poli werken de kinderarts, kinderuroloog, kinderfysiotherapeut, kinderpsychologe en continentietherapeute samen in één team. We onderzoeken het kind en proberen erachter te komen, waardoor het incontinentieprobleem is ontstaan en hoe het probleem het beste kan worden behandeld. Samen maken we een behandelplan en geven we advies en therapie.


Vragen

Heeft u vragen, bespreek deze dan tijdens uw eerste afspraak met de continentietherapeute of neem gerust telefonisch contact op.

 

KICO-poli locatie Venlo

Polikliniek Kindergeneeskunde

(077) 320 57 30

 

KICO-poli locatie Venray

Polikliniek Urologie

(0478) 522 476

 

U kunt ons ook e-mailen. Wij nemen graag even de tijd om uw vragen te beantwoorden.

e-mail: KICO@viecuri.nl 

Scroll voor meer informatie