Contact Kindergeneeskunde

Locatie Venlo

routenummer 32

(077) 320 57 30

 

Locatie Venray

routenummer 70

(077) 320 57 30

(077) 320 58 30

 

Alleen op locatie Venlo

routenummer 32

Zorgverlener en patiënt Kinderafdeling

Allergie preventiepoli zuigelingen

De preventiepoli is bedoeld voor zuigelingen vanaf 4 maanden oud, die verhoogd risico hebben op een voedselallergie. Zoals kinderen met matig tot ernstig eczeem en/of wanneer een broer/zus of ouder bekend is met een ernstige voedselallergie.

 

Uit onderzoek is gebleken dat bij veel kinderen een voedselallergie voorkomen kan worden door vroege introductie. Dit kan door tussen de 4 en 8 maanden te starten met het eten van pinda(kaas) en kippenei. Daarna is het belangrijk om dit regelmatig te blijven eten om te voorkomen dat het kind alsnog allergisch wordt.

 

Op de allergie preventiepoli komt u op 1 dag in gesprek met de kinderarts, de kinderverpleegkundige voor astma en allergie en de kinderdiëtiste. Zij zullen samen met u bekijken of uw kind op jonge leeftijd veilig pinda(kaas) en/of kippenei kan eten.  Hiertoe wordt eerst een huidpriktest gedaan. De uitslag van de test is na ongeveer 15 minuten af te lezen. Afhankelijk van de uitslag wordt de verdere behandelplan met u besproken. U wordt begeleid bij de introductie van pinda en ei, zodat dit op een veilige, gedoseerde manier gebeurd en adequaat kan worden gereageerd bij een eventuele allergische reactie.

 

Meer informatie vindt u in de folder "Pinda en ei preventiepoli”

Scroll voor meer informatie