Kindergeneeskunde
Contact Kindergeneeskunde

Locatie Venlo

routenummer 32

(077) 320 57 30

 

Locatie Venray

routenummer 70

(077) 320 57 30

(077) 320 58 30

 

Alleen op locatie Venlo

routenummer 32

Zorgverlener en patiënt Kinderafdeling

Kindergeneeskunde in VieCuri

Welkom bij de Kindergeneeskunde

Wij vinden het belangrijk dat het kind samen met de ouders/verzorgers centraal staat in onze zorg. Daarom werken wij met het concept 'family centered care'. U kunt altijd bij uw kind zijn tijdens het bezoek aan onze polikliniek of onze kinderafdeling.

 

U staat samen met uw kind centraal. Daarom werken wij ook binnen het Geboortecentrum nauw samen met gynaecologie, zodat alle zorg rondom u en uw kind als één geheel in elkaar overloopt.

 

Met Kindergeneeskunde krijgt u te maken als uw kind wordt verwezen door een (huis)arts voor behandeling door een kinderarts. De kinderarts behandelt kinderen van 0-18 jaar voor de meeste uiteenlopende aandoeningen en problemen die kunnen optreden op de kinderleeftijd.


De vakgroep bestaat uit 7 kinderartsen en arts-assistenten. Deze arts assistenten zijn volledig bevoegde artsen die in opleiding zijn tot kinderarts. Daarnaast zijn er co-assistenten (studenten in opleiding tot arts) die binnen de vakgroep stage lopen om kennis te maken met het vakgebied kindergeneeskunde. Ook is er bij de vakgroep kindergeneeskunde vaak een HAIO aanwezig: een huisarts in opleiding.
Omdat wij een erkende opleidingskliniek zijn, kan het voorkomen dat u een afspraak krijgt bij een van de arts-assistenten kindergeneeskunde. De arts-assistent werkt altijd in nauw overleg met een van de kinderartsen die altijd de eindverantwoordelijke blijft. Bij een afspraak met de kindergeneeskunde kan een co-assistent aanwezig zijn.

 
De Kindergeneeskunde in VieCuri werkt intensief samen met zowel het AZM in Maastricht als het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen. Daardoor ontstaat één doorlopend zorgtraject voor de kinderen, die eerst in Nijmegen of Maastricht opgenomen zijn geweest en daarna onder de zorg komen te vallen van de kinderartsen in het VieCuri.


Prettige sfeer voor uw kind

Naast een goede medische behandeling vinden wij een prettige sfeer belangrijk op onze polikliniek en kinderafdelingen. Uw kind moet zich op zijn of haar gemak voelen.


Daarom hebben wij een speciale verpleegafdeling, gericht op kinderen en jongeren: Kinder- en jeugdafdeling routenummer 32 op de locatie Venlo. Deze afdeling biedt bijzondere zorg voor kinderen en jongeren tot 18 jaar. VieCuri heeft een aparte kindersite.

 

Naar VieCuri Kids 


Is uw kind te vroeg geboren en/of heeft het meer intensieve zorg nodig? Dan wordt het verpleegd op de afdeling Neonatologie in het Geboortecentrum.

 

 Naar Neonatologie Geboortecentrum  


Kwaliteit en onderzoek

Kwaliteit

De afdeling Kindergeneeskunde streeft ernaar haar patiënten een maximale kwaliteit van medische zorg te bieden in combinatie met een hoog niveau van service. Hiertoe wordt een hoog niveau van kwaliteitsbeleid gevoerd waarin o.a. protocollering, scholing en intercollegiale toetsing een plaats hebben. Mocht u desondanks niet tevreden zijn over uw consult of behandeling, staan wij u graag te woord voor nadere uitleg. U bent te allen tijde welkom om eventueel ongenoegen bespreekbaar te maken bij één van de (behandelend) artsen. Het Patiëntenservicebureau kan u informatie hierover geven.


Onderzoek

Wetenschappelijk onderzoek is van belang voor het verbeteren van de zorg aan patiënten. De afdeling Kindergeneeskunde is altijd actief bezig met wetenschappelijk onderzoek, dat vaak in samenwerking met andere ziekenhuizen plaatsvindt. Deelname van patiënten aan wetenschappelijk onderzoek geschiedt pas nadat zij van tevoren gedetailleerd zijn geïnformeerd over het onderzoek en hun toestemming hebben gegeven.

Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

Houd rekening met het volgende:

  • Kom alleen (tenzij begeleiding noodzakelijk is. Bekijk hier de uitzonderingen)
  • Kom niet te vroeg (max. 15 minuten vóór uw afspraak)
  • Draag een mondneusmasker tijdens uw gehele bezoek
  • Desinfecteer regelmatig uw handen: bij binnenkomst, tijdens uw bezoek en in ieder geval na toiletbezoek
  • Verlaat het ziekenhuis direct na uw afspraak, tenzij aanvullend onderzoek nodig is
  • Heeft u corona-achtige klachten? Of bent u in quarantaine of isolatie? Bel vóór uw afspraak met de polikliniek waarmee u de afspraak heeft

 

Meer weten? Lees hier hoe u zich kunt voorbereiden op uw bezoek aan VieCuri:

 

Bereid u voor

 

Bezoekregeling

Bekijk hier de actuele bezoekregeling bij VieCuri

 

Bloedprikken? Prik zelf een datum!

Maak via www.mijnVieCuri.nl een afspraak voor bloedprikken bij ziekenhuis VieCuri in Venlo of Venray.

 

Maak een afspraak