Contact Kinderallergiecentrum

Locatie Venlo

routenummer 32

(077) 320 57 30

 

Locatie Venray

routenummer 70

(077) 320 57 30

(077) 320 58 30

 

Alleen op locatie Venlo

routenummer 32

Allergie preventiepoli

Allergie preventiepoli zuigelingen

De preventiepoli is bedoeld voor zuigelingen vanaf 4 maanden oud, die verhoogd risico hebben op een voedselallergie. Zoals kinderen met matig tot ernstig eczeem en/of wanneer een broer/zus of ouder bekend is met een ernstige voedselallergie.

 

Uit onderzoek is gebleken dat bij veel kinderen een voedselallergie voorkomen kan worden door vroege introductie. Dit kan door tussen de 4 en 8 maanden te starten met het eten van pinda(kaas) en kippenei. Daarna is het belangrijk om dit regelmatig te blijven eten om te voorkomen dat het kind alsnog allergisch wordt.

 

Op de allergie preventiepoli komt u op 1 dag in gesprek met de kinderarts, de kinderverpleegkundige en de kinderdiëtist. Zij zullen samen met u bekijken of uw kind op jonge leeftijd veilig pinda(kaas) en/of kippenei kan eten.  Hiertoe wordt eerst een huidpriktest gedaan. De uitslag van de test is na ongeveer 15 minuten af te lezen. Afhankelijk van de uitslag wordt het verdere behandelplan met u besproken. Meer informatie over deze huidpriktest leest u hier.  Vaak kan pinda of ei al aansluitend gegeven worden op de dagbehandeling zodat meteen duidelijk is dat het voedingsmiddel verdragen wordt. U wordt begeleid bij de introductie van pinda en ei, zodat dit op een veilige, gedoseerde manier gebeurd en adequaat kan worden gereageerd bij een eventuele allergische reactie. Meer informatie over de allergie preventiepoli leest u hier.

 

 Kinderallergiecentrum 
Foto: Baby die een huidpriktest krijgt.

 

Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Komt u binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Algemene informatie:

  • Bezoekt u een patiënt? Bekijk hier onze bezoekregeling.
  • Heeft u luchtwegklachten? Blijf dan thuis. Is uw bezoek aan het ziekenhuis toch nodig, draag dan een medisch mondneusmasker. Dit mondneusmasker kunt u krijgen bij de receptie.
  • Volg de basisregels: was of desinfecteer regelmatig uw handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen. Hierdoor verspreiden virussen zich minder snel.

 

Bloedafname

Bloed laten prikken kan alléén op afspraak. Bij alle priklocaties kunt u alleen op afspraak terecht voor bloedafname. Maak zelf een afspraak via www.mijnVieCuri.nl.

 

Log hier in bij mijnVieCuri om zelf een afspraak te maken