Contact Kinderallergiecentrum

Locatie Venlo

routenummer 32

(077) 320 57 30

 

Locatie Venray

routenummer 70

(077) 320 57 30

(077) 320 58 30

 

Alleen op locatie Venlo

routenummer 32

Informatie voor verwijzers

Steeds meer kinderen en jongeren krijgen te maken met allergische klachten, zoals eczeem, een voedselallergie, astma of een inhalatieallergie voor pollen of huisstofmijt. Reden te meer voor VieCuri om hier specifieke zorg voor te ontwikkelen. Het VieCuri Kinderallergiecentrum is hét centrum in Zuid-Oost Nederland om ouders en kind naar te verwijzen.  

 

Een team van specialisten werkt in ons centrum samen om de allergische klachten te behandelen én te voorkomen. We benaderen ieder kind op een manier die bij zijn of haar leeftijd en belevingswereld past.

 

Eerst onderzoeken we of er sprake is van een allergische aandoening. We stellen in overleg met ouders en kind een behandelplan op, delen voedingsadviezen en praktische handvaten. En we geven instructie hoe te handelen in geval van een allergische reactie, astma-aanval en eczeem. Het spreekt voor zich dat de behandeling en adviezen altijd maatwerk zijn.

 

Ons vakkundige team bestaat uit kinderartsen, kinderverpleegkundigen gespecialiseerd in allergie en astma en  kinderdiëtisten gespecialiseerd in allergie. Onze koks kunnen op maat provocatiemateriaal bereiden, met alle benodigde voorzorgmaatregelen. Naast de specialismen binnen ons centrum roepen we zo nodig de hulp in van andere specialisten binnen VieCuri, zoals de dermatoloog, KNO-arts of psycholoog.

 

Ons doel? Samen met ouders en kind grip krijgen op allergie!

 

Verwijzingen kunnen digitaal gestuurd worden via Zorgdomein. Of stuur een (beveiligde) e-mail naar: kinderpoli-Venlo@viecuri.nl. Het is ook mogelijk schriftelijk een verwijzing te sturen naar ons postadres:

 

VieCuri Medisch Centrum

t.a.v. VieCuri Kindeallergiecentrum

Postbus 1926

5900 BX Venlo

 


Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Komt u binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Algemene informatie:

  • Bezoekt u een patiënt? Bekijk hier onze bezoekregeling.
  • Heeft u luchtwegklachten? Blijf dan thuis. Is uw bezoek aan het ziekenhuis toch nodig, draag dan een medisch mondneusmasker. Dit mondneusmasker kunt u krijgen bij de receptie.
  • Volg de basisregels: was of desinfecteer regelmatig uw handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen. Hierdoor verspreiden virussen zich minder snel.

 

Bloedafname

Bloed laten prikken kan alléén op afspraak. Bij alle priklocaties kunt u alleen op afspraak terecht voor bloedafname. Maak zelf een afspraak via www.mijnVieCuri.nl.

 

Log hier in bij mijnVieCuri om zelf een afspraak te maken