Topklinisch Centrum Metabole Botaandoeningen
Contact Interne Geneeskunde

Locatie Venlo

Centrum voor Diagnostiek,

routenummer 91

(077) 320 51 20

(077) 320 55 55

 

Locatie Venlo

routenummer 42

 

Locatie Venray

Kijk op uw afsprakenbrief voor het juiste routenummer.

Locatie Venlo

routenummer 91

(077) 320 58 40

Zorgverlener met stethoschoop

Topklinisch Centrum voor Metabole Botaandoeningen

Sinds april 2014 is VieCuri als eerste niet-academisch ziekenhuis in Nederland erkend als Expertisecentrum voor Metabole Botaandoeningen. Hiermee geeft STZ (Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen) aan dat VieCuri beschikt over unieke kennis en vaardigheden op het gebied van botsterkte en metabole botaandoeningen, waaronder osteoporose (botontkalking). In het kader van deze topklinische zorgfunctie is een in Nederland unieke CT scanner aanwezig, die ingezet kan worden om een duidelijker beeld te krijgen.

 

Het Topklinisch Centrum voor Metabole Botaandoeningen wordt geleid door Prof. Dr. Joop van den Bergh, internist-endocrinoloog. Het team bestaat uit een aantal internist-endocrinologen, die samen met een gespecialiseerd verpleegkundige, een physician-assistant, een verpleegkundig specialist, een epidemioloog en twee spreekuurassistentes specialistische zorg aan onze patiënten leveren.

Als autoriteit op het gebied van metabole botaandoeningen en osteoporose wordt het team vanuit het hele land geconsulteerd door collegae. Ook worden regelmatig patiënten doorgestuurd voor een nadere analyse of second opinion. Joop van den Bergh: “We combineren specialistische patiëntenzorg met wetenschappelijk onderzoek, we werken daarbij samen met patiëntenverenigingen en we hebben innovatie hoog op de agenda staan. Dat is zo uniek is dat zelfs astronauten van de Europese ruimtevaartorganisatie ESA hier onderzocht worden.”

 

Topklinisch zorgregister

Vanaf december 2018 is het centrum voor Metabole Botaandoeningen erkend als topklinische zorgfunctie in het nieuwe register van STZ. Het nieuwe STZ Topklinisch Zorgregister toetst een topklinische functie aan acht zware criteria en een aantal strenge voorwaarden. De criteria sluiten aan bij specifieke kenmerken van topklinische ziekenhuizen. Een onafhankelijke beoordelingscommissie kent uiteindelijk de erkenning toe aan topklinische functies. Na erkenning wordt de functie opgenomen in het STZ Topklinisch Zorgregister. U kunt dit nalezen via https://www.stz.nl/30160/topklinisch-zorgregister

Scroll voor meer informatie