Topklinisch Centrum Metabole Botaandoeningen

Contact Interne Geneeskunde

Locatie Venlo

Centrum voor Diagnostiek,

routenummer 91

(077) 320 51 20

(077) 320 55 55

Let op: bovenstaand telefoonnummer is het centrale nummer van het ziekenhuis. U krijgt eerst een centralist aan de lijn, daarna wordt u doorverbonden naar de polikliniek. 

 

Locatie Venlo

routenummer 42

 

Locatie Venray

Kijk op uw afsprakenbrief voor het juiste routenummer.

Locatie Venlo

routenummer 35

(077) 320 58 50

Zorgverlener met stethoschoop

Topklinisch Centrum voor Metabole Botaandoeningen

Sinds april 2014 is VieCuri als eerste niet-academisch ziekenhuis in Nederland erkend als Expertisecentrum voor Metabole Botaandoeningen. Hiermee geeft STZ (Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen) aan dat VieCuri beschikt over unieke kennis en vaardigheden op het gebied van botsterkte en metabole botaandoeningen, waaronder osteoporose (botontkalking). In het kader van deze topklinische zorgfunctie is een in Nederland unieke CT scanner aanwezig, die ingezet kan worden om een duidelijker beeld te krijgen.

 

Het Topklinisch Centrum voor Metabole Botaandoeningen wordt geleid door Prof. Dr. Joop van den Bergh, internist-endocrinoloog. Het team bestaat uit een aantal internist-endocrinologen, die samen met een gespecialiseerd verpleegkundige, een physician-assistant, een verpleegkundig specialist, een epidemioloog en twee spreekuurassistentes specialistische zorg aan onze patiënten leveren.

Als autoriteit op het gebied van metabole botaandoeningen en osteoporose wordt het team vanuit het hele land geconsulteerd door collegae. Ook worden regelmatig patiënten doorgestuurd voor een nadere analyse of second opinion. Joop van den Bergh: “We combineren specialistische patiëntenzorg met wetenschappelijk onderzoek, we werken daarbij samen met patiëntenverenigingen en we hebben innovatie hoog op de agenda staan. Dat is zo uniek dat zelfs astronauten van de Europese ruimtevaartorganisatie ESA hier onderzocht worden.”

 

Klik op onderstaande afbeeldingen om de video op youtube te bekijken over het Centrum voor metabole botaandoeningen:

 

Video over het centrum voor metabole botaandoeningen

 

Topklinisch zorgregister

Vanaf december 2018 is het centrum voor Metabole Botaandoeningen erkend als topklinische zorgfunctie in het nieuwe register van STZ. Het nieuwe STZ Topklinisch Zorgregister toetst een topklinische functie aan acht zware criteria en een aantal strenge voorwaarden. De criteria sluiten aan bij specifieke kenmerken van topklinische ziekenhuizen. Een onafhankelijke beoordelingscommissie kent uiteindelijk de erkenning toe aan topklinische functies. Na erkenning wordt de functie opgenomen in het STZ Topklinisch Zorgregister. U kunt dit nalezen via https://www.stz.nl/30160/topklinisch-zorgregister

Scroll voor meer informatie

Binnenkort naar VieCuri?

Algemene informatie:

  • Bezoekt u een patiënt? Bekijk hier onze bezoekregeling.
  • Heeft u luchtwegklachten? Blijf dan thuis. Is uw bezoek aan het ziekenhuis toch nodig, draag dan een medisch mondneusmasker. Dit mondneusmasker kunt u krijgen bij de receptie.
  • Volg de basisregels: was of desinfecteer regelmatig uw handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen. Hierdoor verspreiden virussen zich minder snel.

 

Bloedafname

Bloed laten prikken kan bij alle priklocaties alléén op afspraak. Maak zelf een afspraak via www.mijnVieCuri.nl. Neem uw digitale of papieren labbrief ('Brief voor het lab') of Zorgdomein (ZD) nummer mee. Deze heeft u nodig om bloed te prikken. 

 

Log hier in bij mijnVieCuri om zelf een afspraak te maken