Contact Interne Geneeskunde

Locatie Venlo

Centrum voor Diagnostiek,

routenummer 91

(077) 320 51 20

(077) 320 55 55

 

Locatie Venlo

routenummer 42

 

Locatie Venray

Kijk op uw afsprakenbrief voor het juiste routenummer.

Locatie Venlo

routenummer 91

(077) 320 58 40

Het brein

Drs. F.H.F. (Femke) Deelen

internist-endocrinoloog

Specialismen/afdelingen

Aandachtsgebieden

Alle internisten behandelen algemeen internistische ziekten. Daarnaast is mijn aandachtsgebied de endocrinologie:

  • (bij-) schildklierziekten
  • hypofyseziekten
  • bijnierziekten
  • diabetes mellitus
  • metabole botziekten zoals osteoporose

 

Opleiding

Opleiding tot internist-endocrinoloog in het Maxima Medisch Centrum (MMC) in Eindhoven/Veldhoven en het Maastricht Universitair Medisch Centrum (MUMC) in Maastricht. 

 

Specialist sinds

2017 

 

In VieCuri sinds

2018 

 

Werkzaam op locaties

Venlo en Venray

 

Talen

Nederlands, Engels en Duits

 

Biografie

Na mijn studie geneeskunde in het Radboud UMC te Nijmegen heb ik mijn opleiding tot internist gevolgd in het Maxima Medisch Centrum (MMC) te Eindhoven/Veldhoven. Vervolgens heb ik mijn registratie behaald in het aandachtsgebied endocrinologie in het Maastricht MUMC+.

Momenteel ben ik met veel plezier werkzaam als internist-endocrinoloog bij VieCuri Medisch Centrum te Venlo/Venray.

Als endocrinoloog heb ik specifieke kennis van allerlei hormoonziekten zoals bijvoorbeeld schildklierziekten, hypofyseaandoeningen en bijnieraandoeningen. Tevens participeer ik in het team binnen het Centrum voor Metabole botaandoeningen, dat unieke kennis en vaardigheden beschikt op het gebied van botziekte, botsterkte en osteoporose (botontkalking).

In nauwe samenwerking met andere deskundigen (zoals de vasculair geneeskundigen en ons diabetesteam) behandel ik daarnaast aandoeningen als diabetes mellitus (suikerziekte).

 

Binnen de endocrinologie nemen de mogelijkheden op het gebied van diagnostiek en behandeling van diverse ziektebeelden snel toe. Ik vind het belangrijk deze ontwikkelingen te vertalen naar de situatie van de individuele patiënt. Het geeft me voldoening om samen met de patiënt tot een optimaal diagnostisch-/behandelplan te komen. 

Bovendien vind ik het belangrijk dat kennis overgedragen wordt naar collegae in opleiding binnen ons topklinisch opleidingsziekenhuis (STZ). Het opleiden van jonge collegae geeft me veel voldoening en houdt me scherp.

 

Naast mijn werk geniet ik van ons gezin met drie kinderen. Ik hardloop graag en vind ontspanning in het bakken van taarten en schminken.

 

Ik ben lid van diverse vakverenigingen, waaronder de Nederlandse Internisten Vereniging (NIV), de Nederlandse Vereniging voor Endocrinologie (NVE), de Nederlandse Vereniging voor Diabetes Onderzoek (NVDO). 

Endocrinoloog Drs. Femke Deelen
(077) 320 65 61 Secretariaat Endocrinologie
Scroll voor meer informatie