Interne geneeskunde

Contact Interne Geneeskunde

Locatie Venlo

Centrum voor Diagnostiek,

routenummer 91

(077) 320 51 20

(077) 320 55 55

 

Locatie Venlo

routenummer 42

 

Locatie Venray

Kijk op uw afsprakenbrief voor het juiste routenummer.

Locatie Venlo

routenummer 35

(077) 320 58 40

Zorgverlener met stethoschoop

Speciale spreekuren

Op de polikliniek Interne Geneeskunde zijn er voor bepaalde ziektebeelden speciale polikliniekspreekuren. Hieronder kunt u meer lezen over de verschillende spreekuren.

 

Diabetes spreekuur

De internisten worden op de polikliniek bij de behandeling van diabetespatiënten ondersteund door gespecialiseerde verpleegkundigen, de diabetesverpleegkundigen. Zij leren u zelfstandig met uw diabetes om te gaan. Wanneer nodig geven zij u advies en instructie over het leren omgaan met spuitmateriaal en spuittechnieken.

 

De diabetesverpleegkundigen hebben daarnaast een adviserende rol naar huisartsen, verpleeghuisartsen, wijkverpleegkundigen, praktijkondersteuners met betrekking tot vragen op het gebied van diabetes.

Meer lezen over de diabetesverpleegkundige in de folder.

 

Cursus hypobewust voor diabetespatiënten

De cursus HypoBewust is gericht op het herkennen, corrigeren, voorspellen en voorkomen van hypo’s en het omgaan met (het risico op) hypo’s. De cursus is bedoeld voor volwassenen met diabetes type 1 en 2 die ingesteld zijn op insuline en die:

  • De afgelopen jaren één of meerdere ernstige hypo’s hebben gehad, waarbij de hulp van anderen nodig was om te herstellen, of:
  • Hypo’s niet goed meer voelen aankomen (‘hyo-unawareness’).

De cursus wordt gegeven door een diabetesverpleegkundige en een pscyholoog.

Meer lezen in de folder 'cursus hypobewust'.

 

Fractuur- en osteoporose spreekuur

De internisten worden bij de diagnostiek en de behandeling van osteoporose op de polikliniek ondersteund door een verpleegkundige/doktersassistente. Zij coördineert de onderzoeken en daarnaast geeft zij uitleg en advies over (de behandeling van) osteoporose en het voorkomen van volgende breuken.

 

Hypertensiepoli

Hoge bloeddruk (hypertensie) komt veel voor en wordt vaak door de huisarts vastgesteld en behandeld.
U wordt verwezen naar de Hypertensiepoli voor onderzoek naar de oorzaak van de hoge bloeddruk of voor een behandeladvies. Vooral dit laatste kan nodig zijn als met een combinatie van medicijnen de bloeddruk toch te hoog blijft. 

 

Voorafgaand aan het eerste polikliniekbezoek zullen een aantal onderzoeken plaatsvinden. Op deze manier kan bij het eerste bezoek bij de Physician Assistant  de uitslagen, conclusies en behandelplan worden besproken.

 

Lipidenpoli

Een te hoog cholesterol wordt door de huisarts behandeld.
U wordt verwezen naar de lipidenpoli voor onderzoek naar FH (familiaire hypercholesterolemie) en/of behandeladviezen. Voorafgaand aan het eerste polikliniekbezoek zal een uitgebreid bloedonderzoek plaatsvinden.

 

Oncologie spreekuur

Tijdens dit spreekuur begeleiden de oncologieverpleegkundigen u tijdens uw onderzoek en behandeling bij kanker.

 

Schildklierpoli

Schildklierziekten komen zeer veel voor. Ongeveer een half miljoen Nederlanders heeft een schildklieraandoening.


Het kan hierbij gaan om een verstoorde functie (te snel of te langzaam werken) of een vergroting van de schildklier. Elke aandoening heeft een speciale aanpak nodig voor wat betreft onderzoek naar de oorzaak en de behandeling.


Het schildklierhormoon heeft een uiteenlopende invloed op het lichaam, hierdoor kunnen ook zeer uiteenlopende klachten optreden. Belangrijk is dat deze klachten tijdig worden onderkent omdat het behandelen de levenskwaliteit sterk kan verbeteren. Om deze reden streven wij ernaar om elke patiënt binnen twee weken op onze polikliniek te hebben gezien.

 

Vaatpoli

Op de vaatpoli van de interne geneeskunde houdt men zich bezig met de ontstaanswijze, preventie, diagnostiek en behandeling van hart- en vaatziekten. Naast (medicamenteuze) behandeling wordt aandacht geschonken aan leefstijlveranderingen (stoppen met roken, meer bewegen, gezonde voeding en streven naar goed gewicht). Deze factoren zijn zeer belangrijk voor een goede en effectieve behandeling. Voorafgaand aan de eerste afspraak vinden een aantal onderzoeken plaats. 

 

Wetenschappelijk onderzoek: trials

De trialcoördinator en/of trialverpleegkundige ondersteunt de internist in het traject van wetenschappelijk onderzoek. Zij coördineert en begeleidt de deelname van patiënten aan wetenschappelijke trials.

Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Houd rekening met het volgende:

  • Onze coronaregels zijn versoepeld én we hebben een nieuwe bezoekregeling
  • Virussen verspreiden zich minder snel als iedereen de basisregels volgt: was of desinfecteer regelmatig de handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen.

 

Lees meer over de versoepelingen en de nieuwe bezoekregeling

 

Bloedafname

Voor bloedafname bij VieCuri in Venlo en Venray, bij PanSana in Panningen en bij de regiopoli Reuver (ProVita) kunt u alleen op afspraak terecht. Vanaf maandag 1 augustus 2022 kunt u bij Regiopoli Horst (Het Zorghoes) alleen op afspraak terecht voor bloedafname.
Bij de overige priklocaties kunt u zonder afspraak terecht.

 

Lees meer