Contactgegevens

Intensive Care Unit 2

bed 9 t/m 16

routenummer 87

(077) 320 57 85

 

Intensive Care Unit 3

bed 17 t/m 24

routenummer 87

(077) 320 57 90

Zorgverleners op gang IC

Kind(eren) op bezoek

Op bezoek komen bij iemand die is opgenomen op de Intensive Care kan een indrukwekkende ervaring zijn. Dit geldt voor volwassenen, maar zeker ook voor kinderen. Toch kan het goed zijn een kind te laten zien waar de ouder of het familielid verblijft en hoe het met hem/haar gaat. Zo wordt voorkomen dat een kind zelf gaat invullen (fantaseren) wat er aan de hand is. Ook in de situatie waarin een ouder/familielid komt te overlijden is het belangrijk het kind hierbij te betrekken. Het kind krijgt zodoende de ruimte om afscheid te nemen.

Bereid uw kind zo goed mogelijk voor

Als uw kind aangeeft op bezoek te willen komen en u bent van mening dat uw kind dit aankan, dan mag een kind op bezoek komen. Bereid het kind zo goed mogelijk voor op wat hij/zij kan verwachten. Bijvoorbeeld door van tevoren uit te leggen en te beschrijven wat er allemaal te zien en te horen. Als uw kind aangeeft liever niet op bezoek te willen, respecteer dit dan. 

 

Afwijkend gedrag?

Een bezoek aan de Intensive Care kan veel impact hebben op een kind. Het is goed mogelijk dat uw kind zich daarom wat anders gedraagt na dit bezoek, dit is normaal. Neem contact op met uw huisarts als het afwijkende gedrag na een aantal weken nog steeds aanwezig is.

Scroll voor meer informatie