Contactgegevens

Intensive Care Unit 2

bed 9 t/m 16

routenummer 87

(077) 320 57 85

 

Intensive Care Unit 3

bed 17 t/m 24

routenummer 87

(077) 320 57 90

Zorgverleners op gang IC

Koelprotocol na een reanimatie

Bij patiënten die na een reanimatie op de Intensive Care worden opgenomen wordt de eerste 24 uur na reanimatie gestreefd naar een lichaamstemperatuur van 36 graden. Het stabiliseren van de lichaamstemperatuur op 36 graden is van belang, omdat dit mogelijk het herstel van met name de hersenen ten goede komt.

 

Coldpacks

Hiervoor moet er soms gekoeld worden door coldpacks in de liezen en oksels van de patiënt te leggen, koude vloeistoffen via het infuus toe te dienen of een deken die gevuld is met koude vloeistof (wrap) om de patiënt heen te leggen.

 

Slaapmiddel

De patiënt krijgt gedurende de eerste 24 uur na opname een slaapmiddel. Dit zou mogelijk het herstel van de hersenen te goede komen, maar is ook bedoeld om opwarmen van het lichaam te voorkomen. Het lichaam zal proberen de normale lichaamstemperatuur te herstellen door te gaan rillen. Met een slaapmiddel zal de patiënt geen kou voelen en niet gaan rillen. Het opwarmen van het lichaam wordt zo onderdrukt. De patiënt zal zich dit achteraf ook niet meer herinneren, omdat hij/zij in slaap is.

 

Hersenschade

Na 24 uur stopt deze behandeling en stopt het slaapmiddel. Pas dan zal blijken of er hersenschade is opgetreden. Bij geen of weinig hersenschade zal de patiënt ontwaken. Wanneer de patiënt niet wakker wordt, kan dit een teken zijn van ernstige hersenschade. 

Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Houd rekening met het volgende:

  • Onze coronaregels zijn versoepeld én we hebben een nieuwe bezoekregeling
  • Virussen verspreiden zich minder snel als iedereen de basisregels volgt: was of desinfecteer regelmatig de handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen.

 

Lees meer over de versoepelingen en de nieuwe bezoekregeling

 

Bloedafname

Bij de volgende priklocaties kunt u alleen op afspraak terecht voor bloedafname:

  • VieCuri Venlo
  • VieCuri Venray
  • PanSana in Panningen
  • Regiopoli Horst (Het Zorghoes)
  • Regiopoli Reuver (ProVita)

Maak zelf een afspraak via mijnVieCuri. Bij de overige priklocaties kunt u zonder afspraak terecht.

 

Lees meer