Contact
Handen

Vergoedingen

Zorgverzekeraars vergoeden een deel van de kosten van ziekenhuiszorg.

 

Vergoedingen voor fysiotherapie 2017

Tot 18 jaar

De eerste 9 behandelingen worden uit de basisverzekering vergoed zonder gebruik van het eigen risico. Vanaf de 10e behandeling vindt mogelijk vergoeding plaats uit de eventuele aanvullende verzekering van de ouders als deze is afgesloten. Bekijk uw polis of vraag uw zorgverzekeraar voor meer informatie.

 

Boven de 18 jaar

De overheid heeft een lijst met chronische aandoeningen.

  • Staat uw aandoening op deze chronische lijst? Dan vindt vergoeding vanaf de 20e behandeling plaats uit de basisverzekering met gebruik van het eigen risico. Afhankelijk van de aanvullende verzekering kunnen de eerste 20 behandelingen hieruit vergoedt worden.
  • Staat uw aandoening niet op de chronische lijst? Dan vindt de vergoeding plaats uit de eventuele aanvullende verzekering als deze is afgesloten.

Vraag uw zorgverzekeraar of uw aandoening voorkomt op de chronische lijst.

 

Vergoedingen voor ergotherapie 2017

Tot 18 jaar

Er wordt 10 uur per jaar vergoed vanuit de basisverzekering zonder gebruik van het eigen risico. Afhankelijk van uw aanvullende verzekering kunt u recht hebben op meer vergoeding.

 

Boven 18 jaar

Er wordt 10 uur per jaar vergoed vanuit de basisverzekering met gebruik van eigen risico. Afhankelijk van uw aanvullende verzekering kunt u recht hebben op meer vergoeding.

 

Bekijk uw polis of vraag uw zorgverzekeraar voor meer informatie of lees verder op deze website over kosten van ziekenhuiszorg en uw eigen risico.

Scroll voor meer informatie