Hand- en polscentrum

Contact

Handen

Veelgestelde vragen

  • Afspraak

    Uw huisarts kan u direct doorverwijzen naar het Hand- en Polscentrum. Een van onze medewerkers neemt contact met u op voor het maken van een afspraak. U komt dan in behandeling bij een van de handspecialisten. Wanneer gewenst, kan uw huisarts u ook doorverwijzen naar een specifieke specialist.

    De eerste afspraak vindt plaats bij een medisch specialist. Dit kan, afhankelijk van uw aandoening, een traumachirurg, orthopedisch chirurg, plastisch chirurg of revalidatiearts zijn. De medisch specialist voert een eerste onderzoek uit en bepaalt samen met u het verdere behandeltraject.

    Tijdens de eerste afspraak kunnen een aantal behandelingen plaatsvinden, zoals een injectie of het maken van een spalk. Voor een operatie krijgt u in de meeste gevallen een vervolgafspraak. 

    Ja, u kunt bij onze specialisten altijd terecht voor een second opinion.

    Lees meer over een second opinion bij VieCuri.

    Als uw huisarts een verwijzing heeft gedaan wordt u door het hand- en polscentrum gebeld om een afspraak te maken. Wilt u zelf contact opnemen dan kunt u een e-mail sturen naar: handenpolscentrum@viecuri.nl

  • Verwijzing en vergoeding

    Ja, wanneer u klachten heeft gaat u naar uw huisarts. Uw huisarts verwijst u indien nodig naar het Hand- en Polscentrum. Bij spoed gaat u naar de Huisartsenpost of belt u 112.

    De anatomie van de hand is erg complex. Wanneer u kleine beschadigingen heeft aan uw hand kan dat al grote functionele gevolgen hebben. Een gespecialiseerde aanpak is dan zeker nodig. In het Hand- en Polscentrum van VieCuri wordt u geholpen door zeer ervaren hand- en polsspecialisten en -therapeuten. Wij werken met een multidisciplinair handenteam, waar u snel terecht kunt.

    Het Hand- en Polscentrum werkt uitsluitend met hoog gekwalificeerde handtherapeuten, die veel kennis en ervaring hebben van de aandoeningen en ingrepen op hand- en polsgebied. De samenwerking en terugkoppeling met de specialisten is groot. Het heeft daarom niet de voorkeur de handtherapie elders te laten plaatsvinden.

    Zorgverzekeraars vergoeden een deel van de kosten van ziekenhuiszorg. U betaalt echter altijd een verplicht eigen risico en vaak geldt een maximale vergoeding voor een therapie en/of gebruik van hulpmiddelen. Informeer vooraf dus altijd bij uw zorgverzekeraar of uw behandeling (volledig) vergoed wordt.

     

    Lees meer over kosten van ziekenhuiszorg en uw eigen risico.

    Zorgverzekeraars vergoeden een deel van de kosten van ziekenhuiszorg. De handtherapie die u in het ziekenhuis krijgt valt onder ziekenhuiszorg. U betaalt echter altijd een verplicht eigen risico en vaak geldt een maximale vergoeding voor een therapie en/of gebruik van hulpmiddelen. Informeer vooraf dus altijd bij uw zorgverzekeraar of uw behandeling (volledig) vergoed wordt.

     

    Lees meer lezen kosten van ziekenhuiszorg en uw eigen risico.

  • Behandeling

    Ja, (plaatselijke) verdoving kan nodig zijn voor uw behandeling. Dit overleggen we altijd met u. Tijdens uw eerste afspraak met de specialist van het Hand- en Polscentrum is verdoving meestal niet nodig. 

    Dat hangt van het soort operatie af. Wanneer uw arts geadviseerd heeft om snel te starten met handtherapie, is het juist van groot belang voor een goed herstel.

    Handtherapie is een hele intensieve vorm van therapie en belangrijk voor uw herstel. Een te lage therapiefrequentie leidt meestal niet tot het gewenste herstel.

    Dat is mogelijk, maar bij enige twijfel adviseren wij u om rechtstreeks contact met uw arts of therapeut op te nemen.

    Wanneer u een spalk heeft voor overdag, mag deze 's nachts afblijven. Wanneer u de spalk ook 's nachts moet dragen, heeft u dat van uw arts of therapeut te horen gekregen. Bij twijfel kunt u rechtstreeks navraag doen bij uw arts of therapeut.

    Dit wordt niet geadviseerd, omdat uw verzekeringsmaatschappij in geval van schade moeilijk kan doen over de uitkering. Wettelijk gezien mag u met gips autorijden wanneer u hiertoe in staat bent. Hiervoor moet u officieel een rijvaardigheidsbewijs bij het CBR aanvragen.

     

    Wanneer u hiertoe in staat bent, is het toegestaan. Bij twijfel adviseren wij u iemand anders te laten autorijden.

    Wanneer u bij ons onder behandeling komt, zullen wij er alles aan doen hier rekening mee te houden.

  • Staat uw vraag er niet tussen?

     

    Neem dan contact met ons op.

    VieCuri is 24 uur per dag bereikbaar op:

    (077) 320 55 55 of (0478) 52 22 22

     

    Daarnaast zijn wij te bereiken via info@viecuri.nl

    Scroll voor meer informatie