Het brein

dr. H.M.J. (Heinrich) Janzing

traumachirurg

Specialismen/afdelingen

BIG-nummer

89054819801

 

Aandachtsgebieden

 • Traumachirurgie (letsels na ongevallen zoals botbreuken)
 • Hand- en polschirurgie

 

Opleidingen

 • Opleiding heelkunde in Universitair ziekenhuis Gent (België) en Universitair ziekenhuis Nijmegen
 • Vervolgopleiding traumachirurgie in Universitair ziekenhuis Leuven (België) en Universitair ziekenhuis Bochum (Duitsland)

 

Specialist sinds

1993

 

In VieCuri sinds

2001

 

Werkzaam op locaties

Venlo en Venray

 

Talen

Nederlands, Engels, Duits en Frans

Andere activiteiten

ATLS instructeur

 

Onderzoek en publicaties

Bekijk de publicaties op Google Scholar

 

Biografie

Traumachirurgie is een boeiend vak waarin je een ongevalsslachtoffer behandelt en begeleidt van ongeval tot herstel. Dat kan gaan om een slachtoffer van een heel ernstig ongeval: dan moet je snel adequaat ingrijpen om het leven te redden. Maar het kan ook gaan om een breukje in een vinger dat, als het niet goed behandeld wordt, levenslang klachten kan geven. Een groot deel van mijn vak is het behandelen van botbreuken. Steeds vaker zijn dat breuken bij oudere mensen: vooral heup-, pols- en schouderbreuken. Het is een kunst om deze vaak kwetsbare ouderen zonder te veel risico en bijwerkingen letterlijk weer op de been te krijgen.


Of het nu gaat om de acute opvang na een zwaar ongeval of om een heupbreuk bij een bejaarde, de zorg lever je altijd in een team van zorgverleners. Die samenwerking met verpleegkundigen, fysiotherapeuten en een hele groep andere medewerkers en specialisten geeft het vak extra inhoud.


De handchirurgie vind ik een mooi vakgebied omdat de anatomie van een hand klein en delicaat is en de hand tegelijkertijd heel belangrijk is voor het dagelijks functioneren. Terwijl we bij heupbreuken werken met vrij stevige instrumenten, gebruiken we in de handchirurgie vergrotingsbril en heel fijne instrumenten.


De grootste voldoening haal ik voor mezelf uit een succesvolle behandeling en een tevreden patiënt. Op zoek naar de beste behandeling ben ik altijd bezig met een aantal studies, waarin ik in teamverband probeer om nieuwe behandelingen te ontwikkelen of te zoeken naar de beste keuze uit bestaande technieken. Mijn onderzoek focust zich momenteel op breuken bij onze oudere patiënten.

 

Naast de patiëntenzorg en het wetenschappelijk onderzoek besteed ik aandacht en tijd aan de opleiding van nieuwe chirurgen. Het is fijn om mijn opgebouwde ervaring over te kunnen dragen aan enthousiaste jonge artsen.

dr. H. M. J. Janzing
Venlo: (077) 320 68 80 / Venray: (0478) 52 24 08 Afdeling Chirurgie
Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Houd rekening met het volgende:

 • Onze coronaregels zijn versoepeld én we hebben een nieuwe bezoekregeling
 • Virussen verspreiden zich minder snel als iedereen de basisregels volgt: was of desinfecteer regelmatig de handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen.

 

Lees meer over de versoepelingen en de nieuwe bezoekregeling

 

Bloedafname

Bij de volgende priklocaties kunt u alleen op afspraak terecht voor bloedafname:

 • VieCuri Venlo
 • VieCuri Venray
 • PanSana in Panningen
 • Regiopoli Horst (Het Zorghoes)
 • Regiopoli Reuver (ProVita)

Maak zelf een afspraak via mijnVieCuri. Bij de overige priklocaties kunt u zonder afspraak terecht.

 

Lees meer