Gynaecologie en verloskunde

Contact Gynaecologie

Afsprakenlijn 24/7

0900 - 8186 (lokaal tarief)

Polikliniek locatie Venlo

routenummer 67

(077) 320 68 60

 

Polikliniek locatie Venray

routenummer 75

(0478) 52 24 36

 

Verpleegafdeling

routenummer 88

(077) 320 69 26

(077) 320 59 20

 

Professor Gelissensingel 20

5912 JX Venlo

Een groepsfoto van de gynaecologen.

Oncologisch spreekuur

Patiënten met een sterk vermoeden op een kwaadaardige gynaecologische tumor (kankergezwel) of wanneer deze al aangetoond is, worden bij voorkeur direct doorgestuurd naar het gynaecologische oncologische spreekuur. Het oncologische spreekuur wordt verzorgd door een gynaecoloog met oncologische taakstelling of gynaecoloog (in opleiding) in een stage onder supervisie van een gynaecoloog met oncologische ervaring.

 

Multidisciplinaire behandeling

De behandeling is vaak multidisciplinair, dat wil zeggen dat meerdere specialisten betrokken kunnen zijn bij de behandeling. Intern wordt waar nodig samengewerkt met de oncologische darmchirurgen en met de medisch oncologen. Extern wordt in teamverband samengewerkt met omgevende centra om te waarborgen dat voor ieder zorg op maat geboden kan worden. Het beleid van alle patiënten met een kwaadaardige gynaecologische tumor worden centraal besproken in het regio-overleg waarin verschillende specialismen vertegenwoordigd zijn.

 

Het oncologisch spreekuur speelt een belangrijke rol bij het regelen van begeleiding rondom het herstel en als de tumor eventueel toch terug mocht komen en palliatieve behandeling als genezing niet meer haalbaar lijkt. Het programma Herstel en Balans in VieCuri vitaal kan belangrijk zijn om weer de blik vooruit te richten na de diagnose en de behandeling.
 

Voorstadia kanker

Naast onderzoek en behandeling van gynaecologische tumoren vindt ook onderzoek en behandeling plaats van alle voorstadia van gynaecologische tumoren, de zogenaamde premaligne afwijkingen. Bekend voorbeeld zijn de patiënten met afwijkende uitstrijkjes van de baarmoedermond of aandoeningen aan de schaamlippen. Echter ook bij baarmoederkanker zijn voorstadia bekend die vaak preventief behandeld kunnen worden.

 

Erfelijkheid

Tot slot vinden op het oncologiespreekuur ook consulten en controles plaats van patiënten met een familiair of erfelijk bepaald verhoogd risico op gynaecologische kanker, vaak in combinatie met een verhoogd risico op vorming van kwaadaardige tumoren in andere organen. Voorbeelden hiervan zijn families met waarin het BRCA 1 of 2 gen bekend is of het zogenaamde Lynch syndroom.

Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Houd rekening met het volgende:

  • Onze coronaregels zijn versoepeld én we hebben een nieuwe bezoekregeling
  • Virussen verspreiden zich minder snel als iedereen de basisregels volgt: was of desinfecteer regelmatig de handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen.

 

Lees meer over de versoepelingen en de nieuwe bezoekregeling

 

Bloedafname

Voor bloedafname bij VieCuri in Venlo en Venray, bij PanSana in Panningen en bij de regiopoli Reuver (ProVita) kunt u alleen op afspraak terecht. Vanaf maandag 1 augustus 2022 kunt u bij Regiopoli Horst (Het Zorghoes) alleen op afspraak terecht voor bloedafname.
Bij de overige priklocaties kunt u zonder afspraak terecht.

 

Lees meer