Gynaecologie en verloskunde

Contact Gynaecologie

Afsprakenlijn 24/7

0900 - 8186 (lokaal tarief)

Polikliniek locatie Venlo

routenummer 67

(077) 320 68 60

 

Polikliniek locatie Venray

routenummer 75

(0478) 52 24 36

 

Verpleegafdeling

routenummer 88

(077) 320 69 26

(077) 320 59 20

 

Professor Gelissensingel 20

5912 JX Venlo

Een groepsfoto van de gynaecologen.

Speciale poliklinieken

Poli Verloskunde

In ons ziekenhuis worden de zwangerschapscontroles uitgevoerd door de gynaecoloog of de arts assistent in opleiding. Bij deze zwangerschappen is het medisch noodzakelijk dat de gynaecoloog de zwangere gedurende de gehele zwangerschap begeleidt.  Als u voor uw zwangerschap onder controle bent bij de gynaecoloog, krijgt u rond 16 weken een afspraak voor het verpleegkundig spreekuur. Hierin wordt u geïnformeerd over algemene zaken rondom zwangerschap en bevalling. Daarnaast komen onder meer voedingsaspecten voor uzelf en de baby aan de orde. Een vervolggesprek met de verpleegkundige vindt plaats rond de 35ste zwangerschapsweek, waarij u adviezen krijgt over de voorbereiding op de bevalling en het kraambed.

 

Polikliniek voor vruchtbaarheidsonderzoek en behandeling

Paren bij wie het na plus minus 1 jaar niet lukt om zwanger te raken, kunnen naar onze polikliniek worden verwezen voor onderzoek en behandeling van de onvervulde kinderwens. Vrouwen die ouder zijn dan 35 jaar komen al na 6 maanden onvervulde kinderwens in aanmerking voor aanvullend onderzoek. Alle paren komen, het liefst samen, op de polikliniek voor een eerste gesprek met één van de artsen. De gynaecologen Drs. Bourdrez en Dr. Sollie houden zich met name met deze problemen bezig. Bij het paar wordt een Oriënterend Fertiliteit Onderzoek (OFO) afgesproken. Lees meer over de polikliniek voor vruchtbaarheidsonderzoek.

 

Vitaal zwanger worden

Overgewicht is een belangrijk gezondheidsprobleem dat samengaat met een grotere
kans op vruchtbaarheidsproblemen. Als bij u een verband wordt gezien tussen
overgewicht en het uitblijven van een zwangerschap, zal de gynaecoloog u hierover
informeren en u uitnodigen deel te nemen aan het programma ‘Vitaal Zwanger worden’.

 

 

Poli voor incontinentie / verzakkingen

Tijdens het bekkenbodemspreekuur worden patiënten gezien met klachten van een verzakking of klachten van incontinentie. De klachten die patiënten ervaren in het dagelijkse leven zullen tijdens het spreekuur worden besproken.

 

Oncologie

VieCuri is een ziekenhuis met oncologische taakstelling. Vaak is tevoren niet bekend of een gynaecologische tumor goed- of kwaadaardig is. Patiënten met een klacht of aandoening waarvan de aard nog niet duidelijk is, worden dan ook vaak eerst doorverwezen naar een van de algemene gynaecologische spreekuren. Hier wordt het eerste onderzoek ingezet volgens de geldende richtlijnen. Zodra er verdenking ontstaat op een kwaadaardige aandoening kan een vervolgafspraak gemaakt worden op het gynaecologisch oncologisch spreekuur.

Scroll voor meer informatie