Gipskamer
Contact

Locatie Venlo

routenummer 73

(077) 320 56 76

 

Locatie Venray

routenummer 9

(0478) 52 25 57

Verband om voet

De gipsverbandmeester

De gipsverbandmeester maakt tijdens de behandeling gebruik van verschillende technieken.  Welke techniek gebruikt wordt is afhankelijk van het letsel. Het aanleggen van een gipsverband is slechts één van die technieken. Maar de gipsverbandmeester kan bijvoorbeeld ook een enkel tapen bij enkelbandletsel, of een korset aanmeten bij aandoeningen aan de wervelkolom.

 

gipsmeester-shirt

 

De behandelingsmogelijkheden van de gipsverbandmeesters zijn te uitgebreid om hier allemaal te worden genoemd. Er zijn echter verschillende folders over de behandelingen op de gipskamer.

 

De vooropleiding van een gipsverbandmeester is verpleegkundige of fysiotherapeut, die een aanvullende opleiding tot gipsverbandmeester heeft gevolgd. Omdat het vakgebied altijd in ontwikkeling blijft door vernieuwingen in materialen en mogelijkheden volgt de gipsverbandmeester regelmatig bijscholingen. Meer informatie over de werkzaamheden van een gipsverbandmeester vindt u op www.vgned.nl

 

De medewerkers van de gipskamer staan u graag te woord voor advies. Heeft u vragen tijdens of na uw behandeling, neem dan contact met ons op of stel deze dan gerust.

Scroll voor meer informatie