Gipskamer

Contact

Locatie Venlo

routenummer 73

(077) 320 56 76

 

Locatie Venray

routenummer 9

(0478) 52 25 57

Verband om voet

De gipsverbandmeester

De gipsverbandmeester maakt tijdens de behandeling gebruik van verschillende technieken.  Welke techniek gebruikt wordt is afhankelijk van het letsel. Het aanleggen van een gipsverband is slechts één van die technieken. Maar de gipsverbandmeester kan bijvoorbeeld ook een enkel tapen bij enkelbandletsel, of een korset aanmeten bij aandoeningen aan de wervelkolom.

 

gipsmeester-shirt

 

De behandelingsmogelijkheden van de gipsverbandmeesters zijn te uitgebreid om hier allemaal te worden genoemd. Er zijn echter verschillende folders over de behandelingen op de gipskamer.

 

De vooropleiding van een gipsverbandmeester is verpleegkundige of fysiotherapeut, die een aanvullende opleiding tot gipsverbandmeester heeft gevolgd. Omdat het vakgebied altijd in ontwikkeling blijft door vernieuwingen in materialen en mogelijkheden volgt de gipsverbandmeester regelmatig bijscholingen. Meer informatie over de werkzaamheden van een gipsverbandmeester vindt u op www.vgned.nl

 

De medewerkers van de gipskamer staan u graag te woord voor advies. Heeft u vragen tijdens of na uw behandeling, neem dan contact met ons op of stel deze dan gerust.

Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Komt u binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Algemene informatie:

  • Bezoekt u een patiënt? Bekijk hier onze bezoekregeling.
  • Heeft u luchtwegklachten? Blijf dan thuis. Is uw bezoek aan het ziekenhuis toch nodig, draag dan een medisch mondneusmasker. Dit mondneusmasker kunt u krijgen bij de receptie.
  • Volg de basisregels: was of desinfecteer regelmatig uw handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen. Hierdoor verspreiden virussen zich minder snel.

 

Bloedafname

Bloed laten prikken kan alléén op afspraak. Bij alle priklocaties kunt u alleen op afspraak terecht voor bloedafname. Maak zelf een afspraak via www.mijnVieCuri.nl.

 

Log hier in bij mijnVieCuri om zelf een afspraak te maken