Klinische Geriatrie

Locatie Venlo

routenummer 53

(077) 320 58 51

 

Locatie Venray

routenummer 6

(077) 320 58 51

 

Regiopoli Panningen

J.F. Kennedylaan 231

(077) 320 58 51

Valkliniek

U bent verwezen naar de Valkliniek omdat u problemen heeft met lopen, vallen en/of duizeligheid. Om de mogelijke oorzaken van het vallen te vinden is onderzoek nodig. Op de Valkliniek vinden alle onderzoeken op één dag plaats. We letten er op dat het programma niet té inspannend voor u is.

 

Wat neemt u mee?

  • uw ziekenhuispas en een geldig legitimatiebewijs
  • de medicijnen die u gebruikt
  • uw eventuele (lees-)bril en/of gehoorapparaat
  • uw eventuele loophulpmiddel
  • de ingevulde vragenlijst 'vallen'

 

Neem een naaste mee

Het is aan te raden dat iemand die u goed kent met u mee komt. Deze persoon kan u zonodig helpen en aanvullende informatie geven over uw klachten. Hij/zij kan niet bij alle onderzoeken aanwezig zijn. Wij adviseren hem/haar dan ook een boek of iets dergelijks mee te nemen.

 

Wat gebeurt er op de Valkliniek?

Tijdens deze dag heeft u een gesprek met de klinisch geriater. De geriater doet ook een uitgebreid lichamelijk onderzoek. Meestal maakt een verpleegkundige een hartfilmpje (ECG) en meet zij uw lengte en gewicht. Ook kan een verpleegkundige een aantal vragenlijsten afnemen. In de tussentijd kan de klinisch geriater zonodig met uw begeleider praten. Daarna krijgt u een onderzoek van de fysiotherapeut. Afhankelijk van uw klachten kan ook een neuroloog onderzoek doen of kan een apotheker meedenken over uw medicijnen. Zo nodig vindt aanvullend onderzoek, zoals een röntgenfoto of bloedonderzoek, deze dag plaats.

 

Hoe lang duurt het?

Het onderzoek duurt gemiddeld van 9.00 tot 15.00 uur.  

 

Uitslagen

Twee weken na de onderzoeksdag heeft u een afspraak voor de uitslagen. De klinisch geriater bespreekt de uitslagen met u en u stelt samen een behandelplan op. U krijgt de uitslagen op papier mee. Ook uw huisarts krijgt een brief met de uitslagen.

 

Lees meer in de folder 'Valkliniek'.

Scroll voor meer informatie