Klinische Geriatrie

Locatie Venlo

routenummer 53

(077) 320 58 51

 

Locatie Venray

routenummer 6

(077) 320 58 51

 

Regiopoli Panningen

J.F. Kennedylaan 231

(077) 320 58 51

Patiënt met mondkapje krijgt ondersteuning met lopen van een fysiotherapeut

Dagkliniek

U bent al eerder op de polikliniek bij de klinisch geriater geweest. Om de mogelijke oorzaken van uw klachten te onderzoeken is een onderzoeksprogramma van één dag gemaakt.

 

Wat neemt u mee?

  • uw ziekenhuispas en een geldig legitimatiebewijs
  • de medicijnen die u gebruikt
  • uw eventuele (lees-)bril en/of gehoorapparaat
  • uw eventuele loophulpmiddel

 

Neem een naaste mee

Het is aan te raden dat iemand die u goed kent met u mee komt. Deze persoon kan u zo nodig helpen en aanvullende informatie geven over uw klachten. Hij/zij kan niet bij alle onderzoeken aanwezig zijn. Wij adviseren hem/haar dan ook een boek of iets dergelijks mee te nemen.

 

Wat gebeurt op op de Dagkliniek?

Het programma voor de Dagkliniek is voor elke patiënt verschillend. Dit is afhankelijk van uw klachten. Op deze dag kunnen we bijvoorbeeld onderzoeken plannen door een apotheker, fysiotherapeut, geriatrisch verpleegkundige, neuropsycholoog, diëtist of ergotherapeut. Ook aanvullende onderzoeken zoals bloedonderzoek of röntgenonderzoek zijn mogelijk. Twee weken na de onderzoeksdag komt u terug voor de uitslagen. De klinisch geriater bespreekt de uitslagen en samen stelt u een behandelplan op. U krijgt de uitslagen op papier mee. Ook uw huisarts krijgt een brief met de uitslagen. 

 

Hoe lang duurt de Dagkliniek?

De onderzoeksdag duurt gemiddeld van 9.00 tot 15.30 uur.

 

Valkliniek en Geheugendagkliniek

Bent u door de huisarts verwezen vanwege problemen met lopen, vallen en/of duizeligheid? Of bent u al bij de geriater geweest voor problemen met uw geheugen en is aanvullend onderzoek nodig? Dan krijgt u een uitnodiging voor de Valkliniek of de Geheugendagkliniek.

Lees meer over de Valkliniek.

Lees meer over de Geheugendagkliniek.

Scroll voor meer informatie