Klinische Geriatrie

Locatie Venlo

routenummer 53

(077) 320 58 51

 

Locatie Venray

routenummer 92

(077) 320 58 51

 

Regiopoli Panningen

J.F. Kennedylaan 231

(077) 320 58 51

Wondzorgconsulentes

Geriatrie

Klinische Geriatrie is het medisch specialisme gericht op de oudere patiënt in het ziekenhuis die te maken heeft met meerdere medische problemen tegelijk. Dit kan zijn op lichamelijk, psychisch en sociaal vlak. Om goed te kunnen helpen, moeten de behandelingen van de verschillende gezondheidsklachten onderling goed op elkaar worden afgestemd. De klinisch geriater zorgt voor een duidelijk totaalbeeld van de gezondheid van de oudere patiënt.

 

Leeftijd

Wij hebben geen leeftijdsgrens, al zijn de meeste mensen die naar ons verwezen worden ouder dan 65 jaar. Op oudere leeftijd komen vaker ingewikkelde problemen voor. Wanneer er meerdere medische problemen zijn op meerdere gebieden (lichamelijk, psychisch, functioneel)  of bij een probleem waarvan de oorzaak onduidelijk is, kan de geriater een goede analyse maken en een voorstel doen voor een behandeling. De meeste mensen die naar ons verwezen worden zijn ouder, omdat op oudere leeftijd deze ingewikkelde problemen vaker spelen.

 

Waarvoor kunt u bij de geriater terecht?

  • achteruitgang van de gezondheid zonder duidelijke oorzaak
  • geheugenproblemen of somberheidsklachten
  • verwardheid door een lichamelijke oorzaak (delier)
  • vallen, zonder duidelijke oorzaak
  • gebruik van meerdere medicijnen waarbij goed moet worden gekeken welk medicijn of behandeling nog zinvol is
  • lichamelijke en/of geestelijke problemen waarbij problemen zijn in zelfstandig functioneren

 

VieCuri Medisch Centrum zorgt samen met een betrokken team van professionals, medisch specialisten en vrijwilligers dat de ouderen uit de regio Noord-Limburg gebruik kunnen maken van de best mogelijke zorg. 

Keurmerken

Onze specialisten

Bekijk alle specialisten
Scroll voor meer informatie