Diëtetiek
Contact
Diëtist op kinderafdeling

Verpleegafdeling

Als u bent opgenomen, kan uw behandelend specialist het nodig vinden dat een diëtist wordt ingeschakeld. Als u zelf voedingsproblemen of vragen heeft op dit gebied, dan kunt u dit bespreekbaar maken met uw arts.

 

Als u in het ziekenhuis ligt, bezoekt de diëtist u aan bed. Aan de hand van uw medische diagnose, klachten, hulpvraag, eetgewoonten, laboratoriumuitslagen en medicatie stelt zij een behandelplan op. Gedurende de ziekenhuisopname zal de diëtist u hierin begeleiden.

 

Tijdens een ziekenhuisopname legt de diëtist zich vooral toe op het geven van voedings- en dieetadviezen ter ondersteuning van een medische behandeling.

 

Screening op ondervoeding

Uit onderzoek is gebleken dat 25 tot 40% van de patiënten die opgenomen worden in een ziekenhuis te kampen hebben met ondervoeding. Het is voor patiënten van belang dat zij in een goede voedingstoestand zijn. Daardoor genezen zij beter en hebben ze minder kans op infecties of complicaties. Om het risico op ondervoeding te bepalen, wordt bij opname gevraagd naar het gewichtsverloop en de eetlust.

 

Als blijkt dat u een risico heeft op ondervoeding, krijgt u twee keer per dag een tussendoortje aangeboden door de roomservicemedewerker. Wanneer er sprake is van ondervoeding, komt de diëtist bij u aan bed voor het geven van voedingsadviezen.

 

Voor meer informatie over ondervoeding verwijzen wij u naar de folder ‘Screening op ondervoeding’.

Scroll voor meer informatie