Dermatologie
Contact Dermatologie

Afsprakenlijn 24/7

0900 81 86 (lokaal tarief)Locatie Venlo

Routenummer 9 op de begane grond

(077) 320 68 48

 

Locatie Venray
Routenummer 71 op de 1e verdieping

(0478) 52 24 26

 

Regiopoli Panningen (alleen op dinsdag)

J.F. Kennedylaan 231

(077) 306 64 66

 

E-mail   

infodermatologie@viecuri.nl

Locatie Venlo

Routenummer 9 op de begane grond

(077) 320 68 48

 

Locatie Venray
Routenummer 74 op de 1e verdieping

(0478) 52 24 26

Onderzoek aan arm

Hyperhidrosis (overmatig zweten)

Zweten is een normale reactie van het lichaam om af te koelen. Als u overmatig zweet, noemen we dit hyperhidrosis. Overmatig zweten komt meestal plaatselijk voor. Hierbij is sprake van overmatig zweten van de voeten, handen of oksels. Normale alledaagse activiteiten kunnen worden bemoeilijkt en er kunnen vervelende situaties ontstaan op het werk of bij sociale gelegenheden.

 

Hidrextherapie

Met Hidrex therapie kan overproductie van zweet worden aangepakt. Bij de Hidrex therapie wordt met twee bakjes water een lichte elektrische stroom geleid door de lichaamsdelen waar u overmatig zweet. Deze behandeling vindt plaats op de Intensieve Behandel Unit Dermatologie.
Lees meer in de folder 'Hidrextherapie'.


Botox

Het is mogelijk plaatselijke overproductie van zweet tegen te gaan. Hiervoor bestaan verschillende methoden. Eén van de behandelmethoden is het plaatselijk inspuiten van Botox. Botox wordt pas aanbevolen voor de behandeling van plaatselijk zweten in de oksels als andere behandelingen onvoldoende verbetering bieden.


Risico's

Botulinum toxine is een buitengewoon veilig geneesmiddel. Voor zover bekend zijn er geen grote risico's of bijwerkingen van huidinjecties met botox. Na de behandeling zijn er nagenoeg geen pijnklachten. Ook het gevoel in de oksel blijft normaal. Andere lichamelijke bijwerkingen van Botulinum toxine zijn zeer zeldzaam. Een enkele patiënt kan wel eens een of twee dagen na de behandeling een wat grieperig gevoel doormaken.

Scroll voor meer informatie