Wondzorgconsulentes

Corona-nazorgpoli

Bent u  besmet  geweest met het coronavirus (COVID-19), kan het zijn dat u nog lang last houdt van lichamelijke, cognitieve klachten en emotionele gevolgen. Veel van de klachten kunnen na verloop van tijd minder worden. Dat geldt niet voor alle patiënten. Corona is een nieuw ziektebeeld en de gevolgen zijn voor iedereen anders. Goede nazorg is daarom belangrijk. VieCuri heeft hiervoor de corona-nazorgpoli opgericht.

 

Onze longartsen vertellen u in de onderstaande video graag meer over wat u kunt verwachten bij een bezoek aan de corona-nazorgpoli.

Stilstaand beeld van de video over de Corona nazorgpoli

 

Afspraak voor de Corona-nazorgpoli

  •  Bent u in het ziekenhuis opgenomen geweest:

dan krijgt u van ons een uitnodiging voor een combinatieafspraak op de nazorgpoli. U ontvangt deze uitnodiging ongeveer 3 maanden na ontslag.

 

  • Bent u niet in het ziekenhuis opgenomen geweest;

dan heeft u altijd een verwijzing van uw huisarts en/of uw specialist nodig.

Bespreek met hen of uw klachten aanleiding geven voor  doorverwijzing naar de corona-nazorgpoli


Multidisciplinair team

Bij de corona-nazorgpoli is een multidisciplinair team betrokken om zorg op maat te bieden. De longarts, internist, revalidatiearts, geriater, psycholoog beoordelen in overleg welke nazorg nodig is.

 

Aanvullend onderzoek

Voordat de poliklinische afspraak plaats vindt, krijgt u eerst nog aanvullende onderzoeken. Dit betreft een uitgebreid bloedonderzoek, een ECG (hartfilmpje), een foto of CT-scan van de longen en soms een longfunctie-onderzoek. Zo hebben de artsen al enig zicht op eventuele restschade als u naar de afspraak komt.

 

De poliklinische afspraak

Tijdens de poliklinische afspraak krijgt u twee consulten direct na elkaar zijn; één bij de interne geneeskunde en één bij de longgeneeskunde.

Zij bespreken met u welke klachten u ervaart en bespreken de uitslagen van het aanvullende onderzoeken.

 

Vragenlijst

Na afloop van de poliklinische afspraak krijgt u nog een set vragenlijsten mee. Deze wordt gebruikt om de psychische gevolgen voor u en uw naaste beter in kaart te kunnen brengen.

 

Gewenste nazorg

Op basis van alle verzamelde informatie wordt de gewenste nazorg afgestemd op uw persoonlijke situatie. Zo nodig geeft de longarts of internist u een verwijzing naar een andere arts, bijvoorbeeld naar een revalidatiearts. De conclusie kan uiteraard ook zijn dat er op dit moment geen verdere nazorg nodig is.

 

Meer informatie

Voor meer informatie over corona, over herstel na corona en voor ervaringen van andere patiënten verwijzen wij u graag naar postcovidnl.nl
Deze website is ontwikkeld door het Longfonds en de Long Alliantie Nederland.

 

 

Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Komt u binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Algemene informatie:

  • Bezoekt u een patiënt? Bekijk hier onze bezoekregeling.
  • Heeft u luchtwegklachten? Blijf dan thuis. Is uw bezoek aan het ziekenhuis toch nodig, draag dan een medisch mondneusmasker. Dit mondneusmasker kunt u krijgen bij de receptie.
  • Volg de basisregels: was of desinfecteer regelmatig uw handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen. Hierdoor verspreiden virussen zich minder snel.

 

Bloedafname

Bloed laten prikken kan alléén op afspraak. Bij alle priklocaties kunt u alleen op afspraak terecht voor bloedafname. Maak zelf een afspraak via www.mijnVieCuri.nl.

 

Log hier in bij mijnVieCuri om zelf een afspraak te maken