Chirurgie
Contact Chirurgie

Locatie Venlo

routenummer 75

(077) 320 68 80

 

Locatie Venray

routenummer 12

(0478) 52 24 08

Locatie Venlo

(077) 320 59 30

 

Locatie Venray

(0478) 52 21 30

Locatie Venlo
(077) 320 64 11

routenummer 39

 

Locatie Venray

(0478) 52 21 30

routenummer 84

Operatie

Onderzoek

Het mammateam wil graag een snelle diagnose, waarbij zoveel mogelijk onderzoeken op dezelfde dag worden uitgevoerd. Lukt dat niet dan zal het vervolgonderzoek op een andere datum plaatsvinden. Wij vragen uw begrip hiervoor.

 

Het is aan te bevelen uw partner of een naaste mee te nemen naar dit spreekuur. Het kan voor u een onzekere periode zijn en dan is het fijn als er een vertrouwd iemand bij u is.

  

Mammografie

De mammografie is een röntgenonderzoek van de borsten. De borst wordt stevig plat gedrukt, wat onplezierig aanvoelt. Dit duurt slechts enkele seconden. Dit is nodig om een scherpe afbeelding van het borstweefsel te kunnen maken. De totale mammografie duurt ongeveer 10 minuten.

  

Echografie

Afhankelijk van de bevindingen van de mammografie verricht de radioloog een aanvullend echografisch onderzoek. Uw borst wordt onderzocht met geluidsgolven, een onderzoekmethode die vergelijkbaar is met echografie bij een zwangerschap.

Het onderzoek is pijnloos en duurt ongeveer 15 minuten.

  

Punctie

Afhankelijk van de bevindingen kan het nodig zijn dat de radioloog aansluitend een punctie verricht (prikken met een naald in een afwijkend gebied). Als de radioloog geen afwijkingen ziet en de chirurg toch een duidelijk afwijkend gebied voelt, zal de chirurg op de mammapoli toch een punctie verrichten. Het mammateam probeert zoveel mogelijk de punctie te verrichten tegelijk met uw bezoek aan de radioloog. Soms is het echter nodig voor een bepaald soort punctie een nieuwe afspraak te maken.

Meer informatie over het pathologisch onderzoek. 

 

MRI

Een MRI kan soms aanvullende informatie geven of er wel of niet sprake is van een afwijking in de borst. Met name bij patiënten met een erfelijke aanleg voor borstkanker is MRI onderzoek belangrijk. Als u last heeft van claustrofobie (engtevrees/ angst voor kleine of afgesloten ruimten) dan zijn er meerdere oplossingen om dit onderzoek toch te kunnen laten plaatsvinden zonder dat het onplezierig voor u is.

  

Uitslag

Het mamma-team overlegt eenmaal per week. Tijdens dit overleg worden alle nieuwe patiënten met borstafwijkingen in teamverband besproken. Dit betekent dat ook uw situatie, na uw eerste consult bij de chirurg, wordt besproken binnen dit team. Naar aanleiding van de resultaten van de onderzoeken wordt een eerste behandelplan opgesteld.

  

Het bespreken van de uitslagen

Om de uitslagen te bespreken krijgt u een nieuwe afspraak op de mammapoli (meestal één week na de eerste afspraak). Bij deze nieuwe afspraak zal de chirurg in bijzijn van de mammacare verpleegkundige alle bevindingen voor u op een rijtje zetten en u een advies geven.

Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

Houd rekening met het volgende:

  • Kom alleen (tenzij begeleiding noodzakelijk is. Bekijk hier de uitzonderingen)
  • Kom niet te vroeg (max. 15 minuten vóór uw afspraak)
  • Draag een mondneusmasker tijdens uw gehele bezoek
  • Desinfecteer regelmatig uw handen: bij binnenkomst, tijdens uw bezoek en in ieder geval na toiletbezoek
  • Verlaat het ziekenhuis direct na uw afspraak, tenzij aanvullend onderzoek nodig is
  • Heeft u corona-achtige klachten? Of bent u in quarantaine of isolatie? Bel vóór uw afspraak met de polikliniek waarmee u de afspraak heeft

 

Meer weten? Lees hier hoe u zich kunt voorbereiden op uw bezoek aan VieCuri:

 

Bereid u voor

 

Bezoekregeling

Bekijk hier de actuele bezoekregeling bij VieCuri

 

Bloedprikken? Prik zelf een datum!

Maak via www.mijnVieCuri.nl een afspraak voor bloedprikken bij ziekenhuis VieCuri in Venlo of Venray.

 

Maak een afspraak