Contact Chirurgie

Locatie Venlo

routenummer 75

(077) 320 68 80

 

Locatie Venray

routenummer 12

(0478) 52 24 08

Locatie Venlo

(077) 320 59 30

 

Locatie Venray

(0478) 52 21 30

Locatie Venlo
(077) 320 64 11

routenummer 39

 

Locatie Venray

(0478) 52 21 30

routenummer 84

Operatie

Prevalidatietraject

Prevalidatie is een samenvoeging van de woorden pre (voor) en revalidatie (gezond maken). Met andere woorden, we willen u helpen fitter te worden in voorbereiding op uw operatie.

 

Waarom is prevalidatie belangrijk?

Patiënten die sterker een operatie in gaan herstellen sneller en beter dan patiënten die minder “fit” zijn. Het kan daarom belangrijk zijn om de fitheid voor de operatie te verbeteren. Vergelijk een operatie met hardlopen, je moet trainen om mee te kunnen doen met de marathon. Wij helpen u graag bij het optimaliseren van uw fitheid voor de operatie.

 

Wat houdt het in?

Prevalidatie bestaat uit drie onderdelen, fysiotherapie (trainen), diëtetiek (voeding) en stoppen met roken. Het duurt 4 weken en vindt plaats in de periode voor uw operatie.
De trainingen bij de fysiotherapeut vinden 3x per week plaats en duren een uur. De trainingen worden zowel op locatie Venlo als Venray aangeboden. Het betreft training in kleine groepen op vaste dagen en tijdstippen.
Daarnaast krijgt u advies van een diëtist. De diëtist zal samen met u zorgen dat u de belangrijke bouwstoffen voor de operatie krijgt). De combinatie van trainen en voeding is heel belangrijk omdat het elkaar versterkt.

Begeleiding bij het stoppen met roken wordt gedaan door de firma SineFuma. De verpleegkundige zal het stoppen met roken met u bespreken en u hierbij helpen.

 

Kosten

Prevalidatie maakt deel uit van de standaard zorg. Dat wil zeggen dat er voor u geen extra kosten zijn.

 

Wanneer start prevalidatie?

Om de tijd tussen uw diagnose en de operatie optimaal te benutten voor het verbeteren van uw fitheid, is het van belang om zo snel mogelijk te starten met prevalidatie.
De coloncare verpleegkundige zal enkele dagen na de coloscopie telefonisch contact met u opnemen om u verdere informatie te geven over het prevalidatie traject, vragen te beantwoorden en u te vragen of u deel wilt nemen aan het prevalidatie traject.

 

Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Komt u binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Algemene informatie:

  • Bezoekt u een patiënt? Bekijk hier onze bezoekregeling.
  • Heeft u luchtwegklachten? Blijf dan thuis. Is uw bezoek aan het ziekenhuis toch nodig, draag dan een medisch mondneusmasker. Dit mondneusmasker kunt u krijgen bij de receptie.
  • Volg de basisregels: was of desinfecteer regelmatig uw handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen. Hierdoor verspreiden virussen zich minder snel.

 

Bloedafname

Bij de volgende priklocaties kunt u alleen op afspraak terecht voor bloedafname:

  • VieCuri Venlo
  • VieCuri Venray
  • PanSana in Panningen
  • Regiopoli Horst (Het Zorghoes)
  • Regiopoli Reuver (ProVita)

Maak zelf een afspraak via www.mijnVieCuri.nl. Bij de overige priklocaties kunt u zonder afspraak terecht.

 

Log hier in bij mijnVieCuri om zelf een afspraak te maken