Mammapoli
Contact Chirurgie

Locatie Venlo

routenummer 75

(077) 320 68 80

 

Locatie Venray

routenummer 12

(0478) 52 24 08

Locatie Venlo

(077) 320 59 30

 

Locatie Venray

(0478) 52 21 30

Locatie Venlo
(077) 320 64 11

routenummer 39

 

Locatie Venray

(0478) 52 21 30

routenummer 84

Operatie

Mammapoli

Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen. Helaas wordt bijna één op de acht vrouwen door deze ziekte getroffen. Gelukkig kan, zeker als in een vroeg stadium de diagnose gesteld wordt, borstkanker steeds beter behandeld worden.

 

Borstexpertisecentrum

Goed voor u om te weten is dat VieCuri haar krachten op het gebied van borstkankerzorg heeft gebundeld met het Laurentius Ziekenhuis in Roermond. Dit samenwerkingsverband is het Borstexpertisecentrum. Deze samenwerking maakt de zorg beter en efficiënter: kortere wachttijden, zo mogelijk alle onderzoek op één dag en één operatie waarin én de tumor wordt weggehaald én de borst wordt gereconstrueerd. Wilt u meer weten? Lees hier verder. 

 

Start van het traject

De Mammapoli, mamma is het latijnse woord voor borst, is een speciale afdeling in VieCuri voor mensen met klachten of verdenking van borstkanker.

 

De patiënten worden allereerst gezien door de verpleegkundig specialist of chirurg, die het hele onderzoekstraject nauwlettend begeleidt. Er wordt alles aan gedaan om binnen enkele dagen uitsluitsel te kunnen geven.

  

Binnen de Mammapoli werken onder andere gespecialiseerde mammachirurgen, plastisch chirurgen, radiologen, pathologen, internist-oncologen, gespecialiseerde verpleegkundigen, mammacareverpleegkundigen, radiotherapeuten en psychologen samen. Alle patiënten worden in het multidisciplinaire team besproken. Zowel het behandelplan als de behandeling na de operatie wordt gezamenlijk en met uiterste zorg gemaakt.

  

Persoonlijke benadering

Voor alle patiënten die te maken hebben (gehad) met onderzoeken of behandeling van een afwijking in de borst is de mammacareverpleegkundige het aanspreekpunt. Patiënten kunnen altijd een afspraak maken met één van de gespecialiseerde mammacare verpleegkundigen. Niet alleen in de onzekere tijd dat uw afwijking nog nader onderzocht wordt, maar ook in de periode van een eventuele behandeling en erna.

  

De mammacareverpleegkundige kan u bijvoorbeeld meer informatie geven over een behandeling of eventuele onduidelijkheden verhelderen. Zij zal u zoveel mogelijk begeleiden bij alle onderzoeken en behandelingen. Ook kan zij heel goed aangeven bij wie u het beste met vragen terecht kan.

Scroll voor meer informatie