Contact Revalidatiegeneeskunde

Vanaf 1 januari is Revalidatiegeneeskunde overgenomen door Adelante Revalidatiegeneeskunde.

 

Locatie Venlo

routenummer 56

(045) 528 34 00

polivenlo@adelante-zorggroep.nl

 

Locatie Venray

routenummer 53

(045) 528 34 70

 

Locatie Medisch Centrum Wieënhof

De Wieënhof 1, 5802 EZ Venray

(045) 528 34 60

Vanaf 1 januari is Revalidatiegeneeskunde overgenomen door Adelante Revalidatiegeneeskunde.

 

Locatie Venlo

routenummer 56

045 528 34 00

polivenlo@adelante-zorggroep.nl

 

Locatie Mytylschool Venlo

Ulingshofweg 26
5915 PM Venlo

(045) 528 34 40

Revalidatie voor volwassenen

Maatschappelijk werker

Ziek zijn, onderzoek en behandeling, opname in het ziekenhuis: al deze factoren kunnen het dagelijks leven danig in de war brengen.


Er kunnen onzekerheden en spanningen optreden. Soms ook angst en verdriet. De ziekte kan vragen oproepen over uzelf, uw relatie, gezin, huishouding, werk, sport, hobby’s of over de financiële gevolgen van het ziek zijn.

 

Het is niet altijd eenvoudig op deze vragen meteen een antwoord te vinden. Een gesprek met een medisch maatschappelijk werker kan verhelderend en ondersteunend werken.


Een medisch maatschappelijk werker is gespecialiseerd in de veelzijdigheid en complexiteit van problemen rond ziekte en opname.

 

Medisch maatschappelijk werkers bieden psychosociale begeleiding, informatie, advies, bemiddeling en onderzoek bij gevolgen van ziekte. Het kan hierbij bijvoorbeeld gaan om zaken als werksituatie, huisvesting, financiën, wet- en regelgeving.

 

Ze kunnen u helpen bij het verwerken van spanningen en u wellicht leren met persoonlijke en/of sociale problemen om te gaan. Samen met u zoeken zij naar verbeteringen of oplossingen van vragen en/of problemen.

Scroll voor meer informatie