Contact Revalidatiegeneeskunde

Vanaf 1 januari is Revalidatiegeneeskunde overgenomen door Adelante Revalidatiegeneeskunde.

 

Locatie Venlo

routenummer 56

(045) 528 34 00

polivenlo@adelante-zorggroep.nl

 

Locatie Venray

routenummer 53

(045) 528 34 70

 

Locatie Medisch Centrum Wieënhof

De Wieënhof 1, 5802 EZ Venray

(045) 528 34 60

Vanaf 1 januari is Revalidatiegeneeskunde overgenomen door Adelante Revalidatiegeneeskunde.

 

Locatie Venlo

routenummer 56

045 528 34 00

polivenlo@adelante-zorggroep.nl

 

Locatie Mytylschool Venlo

Ulingshofweg 26
5915 PM Venlo

(045) 528 34 40

Revalidatie voor volwassenen

Kosten

De kosten van een Revalidatiedagbehandeling worden vergoed door alle zorgverzekeraars (basispakket). Daarvoor is wel een indicatiestelling van een revalidatiearts nodig. Hierbij worden de landelijk geldende regels toegepast.

 

Prothesen, beugels en korsetten kunnen vervaardigd worden door de orthopedisch instrumentenmaker. De aanvraag verzorgt de revalidatiearts. De kosten worden meestal vergoed door de zorgverzekeraar. Soms verlangt uw zorgverzekeraar een eigen bijdrage.

 

Schoenaanpassingen worden worden aangevraagd door de revalidatiearts. De orthopedisch schoenmaker dient deze aanvraag samen met een offerte in bij uw zorgverzekeraar. Vaak verlangt uw zorgverzekeraar een eigen bijdrage.

 

Woningaanpassing en vervoersvoorzieningen worden door de revalidant zelf aangevraagd bij de afdeling WMO van de gemeente. Hierbij kan met name de ergotherapeut advies en begeleiding geven.

 

Individuele voorzieningen zoals zitmeubelen en bedvoorzieningen worden via de ergotherapeut en revalidatiearts aangevraagd bij o.a. zorgverzekeraars.

 

Vergoeding taxikosten door verzekering

Wij raden u aan contact op te nemen met uw eigen zorgverzekeraar om te vragen welke regeling voor zittend ziekenvervoer voor u van toepassing is en met welke taxibedrijven u mag reizen.


Om als revalidant van VieCuri Centrum voor Revalidatie voor taxivergoeding in aanmerking te komen hanteren de zorgverzekeraars een richtlijn voor aanvraag van een vervoersvergoeding. U komt in aanmerking als u:

 

1. Zich uitsluitend met een rolstoel kunt verplaatsen en geen aangepast vervoer heeft.
of
2. Als u 5 maanden of langer behandeling nodig heeft én het gaat om een frequentie van tenminste 2 bezoeken per week én er is een reisafstand van meer dan 25 kilometer of een reisafstand van 1 uur enkele reis per auto.

 

Als u denkt te voldoen aan punt 1 of punt 2 (volledig), dan kunt u bij uw ziektekostenverzekeraar een formulier 'Medische Verklaring Zittend Ziekenvervoer' aanvragen. De revalidatiearts zal dit formulier invullen en indienen bij uw zorgverzekeraar.

Scroll voor meer informatie