Cardiologie
Contact Cardiologie

Locatie Venlo

routenummer 61

(077) 320 56 04

 

Locatie Venray

routenummer 18

(0478) 52 24 38

Locatie Venlo

routenummer 84

(077) 320 56 04

Eerste Hart Hulp (EHH)

routenummer 84

(077) 320 57 74

 

Hartbewaking, Corony Care Unit (CCU) 

routenummer 84

(077) 320 57 95

 

Verpleegafdeling Cardiologie locatie Venlo

routenummer 37

(077) 320 59 26

 

Short Stay Cardiologie

routenummer 84

Patiënt en medewerker op hartbewaking

Hartfalen

Binnen VieCuri vinden we de kwaliteit van leven voor een hartpatiënt heel belangrijk. Als u aan hartfalen lijdt, dan is er soms begeleiding nodig door de verpleegkundige van de hartfalenpoli. Deze verpleegkundige is speciaal opgeleid om hartpatiënten te ondersteunen. De hartfalenverpleegkundige kijkt samen met u naar uw gezondheid en hoe u met hartfalen kunt omgaan.


Wat is hartfalen?

Hartfalen wil zeggen dat de pompkracht van de hartspier onvoldoende is. Hierdoor krijgt het lichaam te weinig zuurstof en ontstaan er problemen, zoals vermoeidheid en vocht vasthouden. Hartfalen is een chronische aandoening, dat betekent dat het wel behandeld kan worden, maar niet genezen.

 

MijnHartfalencoach

Naast de begeleiding van de cardioloog en de hartfalenverpleegkundige bieden wij u de MijnHartfalencoach. MijnHartfalencoach helpt u om meer te weten te komen over hartfalen en om te leren wat u zelf kunt doen om uw hartfalen onder controle te houden. MijnHartfalencoach is ook een hulpmiddel bij de behandeling. Zo kunt u vragen stellen aan uw hartfalenverpleegkundige, kijken hoe goed uw hartfalen onder controle is en nakijken welke afspraken u over de behandeling heeft gemaakt.

 

Waar vind ik de MijnHartfalencoach?

U vindt de MijnHartfalencoach op www.mijnhartfalencoach.nl.

Om gebruik te maken van MijnHartfalencoach heeft u een gebruikersnaam en wachtwoord nodig. Deze ontvangt u per e-mail. Heeft u nog geen inloggegevens? Vraag hier dan naar bij uw hartfalenverpleegkundige.

Meer lezen in de folder 'MijnHartfalencoach'.

Scroll voor meer informatie