Cardiologie

Contact Cardiologie

Locatie Venlo

routenummer 61

(077) 320 56 04

 

Locatie Venray

routenummer 18

(0478) 52 24 38

Locatie Venlo

routenummer 84

(077) 320 56 04

Eerste Hart Hulp (EHH)

routenummer 84

(077) 320 57 74

 

Hartbewaking, Corony Care Unit (CCU) 

routenummer 84

(077) 320 57 95

 

Verpleegafdeling Cardiologie locatie Venlo

routenummer 91

(077) 320 59 26

 

Short Stay Cardiologie

routenummer 84

Patiënt en medewerker op hartbewaking

Bij de afdeling Cardiologie

Onderstaande onderzoeken vinden vanuit het specialisme Cardiologie plaats. Ook in de VieCuri Behandelapp vindt u informatie over de diverse cardiofysiologische onderzoeken. U kunt de app downloaden uit de Play Store (Android) of de App Store (Apple). Bekijk de instructie van de Behandelapp. De informatie in de app is ook beschikbaar in het Pools, Turks en Arabisch.

 

Elektrocardiogram (ECG)

Een elektrocardiogram is een hartfilm, waarbij de elektrische activiteit (hartritme) van uw hart wordt geregistreerd (in Venlo, Venray of Panningen). Meer lezen in de folder 'Elektrocardiogram'.

 

Ergometrie

Een ergometrietest, ook wel fietstest genoemd, is een inspanningstest. Hierbij wordt een cardiogram van uw hart gemaakt tijdens inspanning (fietsen) (in Venlo, Venray of Panningen). Meer lezen in de folder 'Ergometrie'.

 

Echocardiogram: 

Bij een echocardiogram worden met behulp van ultrageluidsgolven afbeeldingen van het hart gemaakt (in Venlo, Venray of Panningen). Meer lezen in de folder 'Echocardiogram'.

 

 

Trans Oesophagaal Echocardiogram (TEE)

Ren TEE is een inwendig onderzoek waarbij het hart vanuit de slokdarm wordt bekeken met behulp van een buigzame slang (in Venlo). Meer lezen in de folder 'TEE'.

 

Trans Oesophagaal Echocardiogram (TEE) met infuus

Een TEE is een inwendig onderzoek waarbij het hart vanuit de slokdarm wordt bekeken met behulp van een buigzame slang. Een TEE met infuus betekent dat u ‘onder een roesje’ wordt gebracht (in Venlo). Meer lezen in de folder 'TEE met infuus'.

 

Holteronderzoek

Bij een holteronderzoek worden elektrodes op uw borst geplakt, die in verbinding staan met een holterapparaat, een soort draagbare cassetterecorder. Op deze manier wordt uw hartritme gedurende één week opgenomen en geregistreerd (onderzoek start in Venlo of Venray). Meer lezen in de folder 'holteronderzoek'.

 

24 uurs bloeddrukmeting 

De bloeddruk wordt gedurende 24 uur geregistreerd met behulp van een registratieapparaatje (recorder) (onderzoek start in Venlo of Venray).

 

Coronair angiografie (CAG)

Een CAG maken we alleen op locatie Venlo.

 

Hartkatheterisatie

Bij een hartcatheterisatie wordt via een dun hol slangetje (katheter) en door toediening van contrastvloeistof in uw bloedvaten via doorlichting met een röntgentoestel op een beeldscherm gekeken naar de werking van uw hart. Op deze manier kunnen vernauwingen van uw kransslagaders worden opgespoord. Een hartkatheterisatie vindt alleen plaats op locatie Venlo.

Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Houd rekening met het volgende:

  • Onze coronaregels zijn versoepeld én we hebben een nieuwe bezoekregeling
  • Virussen verspreiden zich minder snel als iedereen de basisregels volgt: was of desinfecteer regelmatig de handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen.

 

Lees meer over de versoepelingen en de nieuwe bezoekregeling

 

Bloedafname

Bij de volgende priklocaties kunt u alleen op afspraak terecht voor bloedafname:

  • VieCuri Venlo
  • VieCuri Venray
  • PanSana in Panningen
  • Regiopoli Horst (Het Zorghoes)
  • Regiopoli Reuver (ProVita)

Maak zelf een afspraak via mijnVieCuri. Bij de overige priklocaties kunt u zonder afspraak terecht.

 

Lees meer