Cardiologie

Contact Cardiologie

Locatie Venlo

routenummer 61

(077) 320 56 04

 

Locatie Venray

routenummer 18

(0478) 52 24 38

Locatie Venlo

routenummer 84

(077) 320 56 04

Eerste Hart Hulp (EHH)

routenummer 84

(077) 320 57 74

 

Hartbewaking, Corony Care Unit (CCU) 

routenummer 84

(077) 320 57 95

 

Verpleegafdeling Cardiologie locatie Venlo

routenummer 91

(077) 320 59 26

 

Short Stay Cardiologie

routenummer 84

Patiënt en medewerker op hartbewaking

Bij de afdeling Cardiologie

Onderstaande onderzoeken vinden vanuit het specialisme Cardiologie plaats. Ook in de VieCuri Behandelapp vindt u informatie over de diverse cardiofysiologische onderzoeken. U kunt de app downloaden uit de Play Store (Android) of de App Store (Apple). Bekijk de instructie van de Behandelapp. De informatie in de app is ook beschikbaar in het Pools, Turks en Arabisch.

 

Elektrocardiogram (ECG)

Een elektrocardiogram is een hartfilm, waarbij de elektrische activiteit (hartritme) van uw hart wordt geregistreerd (in Venlo, Venray of Panningen). Meer lezen in de folder 'Elektrocardiogram'.

 

Ergometrie

Een ergometrietest, ook wel fietstest genoemd, is een inspanningstest. Hierbij wordt een cardiogram van uw hart gemaakt tijdens inspanning (fietsen) (in Venlo, Venray of Panningen). Meer lezen in de folder 'Ergometrie'.

 

Echocardiogram: 

Bij een echocardiogram worden met behulp van ultrageluidsgolven afbeeldingen van het hart gemaakt (in Venlo, Venray of Panningen). Meer lezen in de folder 'Echocardiogram'.

 

 

Trans Oesophagaal Echocardiogram (TEE)

Ren TEE is een inwendig onderzoek waarbij het hart vanuit de slokdarm wordt bekeken met behulp van een buigzame slang (in Venlo). Meer lezen in de folder 'TEE'.

 

Trans Oesophagaal Echocardiogram (TEE) met infuus

Een TEE is een inwendig onderzoek waarbij het hart vanuit de slokdarm wordt bekeken met behulp van een buigzame slang. Een TEE met infuus betekent dat u ‘onder een roesje’ wordt gebracht (in Venlo). Meer lezen in de folder 'TEE met infuus'.

 

Holteronderzoek

Bij een holteronderzoek worden elektrodes op uw borst geplakt, die in verbinding staan met een holterapparaat, een soort draagbare cassetterecorder. Op deze manier wordt uw hartritme gedurende één week opgenomen en geregistreerd (onderzoek start in Venlo of Venray). Meer lezen in de folder 'holteronderzoek'.

 

24 uurs bloeddrukmeting 

De bloeddruk wordt gedurende 24 uur geregistreerd met behulp van een registratieapparaatje (recorder) (onderzoek start in Venlo of Venray).

 

Coronair angiografie (CAG)

Een CAG maken we alleen op locatie Venlo.

 

Hartkatheterisatie

Bij een hartcatheterisatie wordt via een dun hol slangetje (katheter) en door toediening van contrastvloeistof in uw bloedvaten via doorlichting met een röntgentoestel op een beeldscherm gekeken naar de werking van uw hart. Op deze manier kunnen vernauwingen van uw kransslagaders worden opgespoord. Een hartkatheterisatie vindt alleen plaats op locatie Venlo.

Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Let op: werkzaamheden hoofdingang VieCuri Venlo

  • Van vrijdag 22 oktober t/m vrijdag 29 oktober is de hoofdingang van VieCuri Venlo aan de Tegelseweg gesloten in verband met werkzaamheden
  • U kunt gebruikmaken van de ingang aan de Maas-zijde (bij de parkeerautomaten), de M-ingang of de ingang bij de K-toren (ingang dialyse)

Meer weten over de werkzaamheden? Lees hier het volledige nieuwsbericht: 

 

Lees meer

 

Houd rekening met het volgende:

  • Kom alleen (tenzij begeleiding noodzakelijk is. Bekijk hier de uitzonderingen)
  • Kom niet te vroeg (max. 15 minuten vóór uw afspraak)
  • Desinfecteer regelmatig uw handen: bij binnenkomst, tijdens uw bezoek en in ieder geval na toiletbezoek
  • Draag een mondneusmasker wanneer de 1,5 meter niet kan worden gehandhaafd (bijv. in een volle wachtkamer)
  • Verlaat het ziekenhuis direct na uw afspraak, tenzij aanvullend onderzoek nodig is
  • Heeft u corona-achtige klachten? Of bent u in quarantaine of isolatie? Bel vóór uw afspraak met de polikliniek waarmee u de afspraak heeft

Meer weten? Lees hier hoe u zich kunt voorbereiden op uw bezoek aan VieCuri: 

 

Bereid u voor

 

Bloedafname

Voor bloedafname bij VieCuri in Venlo en Venray kunt u alleen op afspraak terecht. Bij de overige priklocaties kunt u zonder afspraak terecht.

 

Lees meer