Contact

Locatie Venlo

routenummer 71

(077) 320 68 80

Zorgverleners met gekleurde bloemen

Een borstsparende of borstverwijderende ingreep

Er bestaan twee soorten borstingrepen: de borstsparende operatie en de borstverwijderende operatie.

 

Bij een borstsparende operatie wordt alléén de tumor met een laag omringend gezond weefsel verwijderd. Deze operatie wordt altijd gevolgd door radiotherapie (bestraling).

 

 Tan-line rug

 

Bij een borstverwijdering worden de hele borstklier (met vet- en bindweefsel) en de huid en de tepel verwijderd. De onderliggende borstspieren blijven gespaard.

Vóór de operatie zal de chirurg met u bespreken welke behandelmogelijkheden er zijn. Als er in medisch opzicht geen voorkeur is, bieden beide behandelingen evenveel kans op overleving.

 

Bekijk hieronder de video waarin Drs. SaworDr. Deliaert (plastisch chirurgen) en Dr. Vogelaar (chirurg-oncoloog) meer vertellen over borstkanker en een eventuele borstreconstructie.

 

Video borstkanker, wat nu?

Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Houd rekening met het volgende:

  • Draag een mondneusmasker tijdens het gehele ziekenhuisbezoek
  • Kom alleen (tenzij begeleiding -max. 1 persoon- noodzakelijk is. Bekijk hier de uitzonderingen)
  • Kom niet te vroeg (max. 15 minuten vóór uw afspraak)
  • Verlaat het ziekenhuis direct na uw afspraak, tenzij aanvullend onderzoek nodig is
  • Heeft u corona-achtige klachten? Of bent u in quarantaine of isolatie? Bel vóór uw afspraak met de polikliniek waarmee u de afspraak heeft
  • Bezoekt u een patiënt? Dan krijgt u van ons een medisch mondneusmasker bij de ingang van het ziekenhuis. Dit mondneusmasker draagt u tijdens uw bezoek in het ziekenhuis. 
  • Er zijn maximaal twee bezoekers (vanaf 13 jaar) per patiënt per dag zijn toegestaan. De bezoekers mogen niet tegelijkertijd op de patiëntenkamer zijn omdat onze kamers niet groot genoeg zijn om de 1,5 meter te waarborgen.
  • Volg de basisregels: Was of desinfecteer regelmatig uw handen, hoest en nies in uw elleboog, schud geen handen, houd 1,5 meter afstand (daar waar kan). 

 

Bekijk hier de actuele bezoekregeling in verband met het coronavirus.

 

Meer weten? Lees hier hoe u zich kunt voorbereiden op uw bezoek aan VieCuri: 

 

Bereid u voor

 

Bloedafname

Voor bloedafname bij VieCuri in Venlo en Venray en bij de regiopoli Reuver (ProVita) kunt u alleen op afspraak terecht. Bij de overige priklocaties kunt u zonder afspraak terecht.

 

Lees meer