Contact

Locatie Venlo

routenummer 71

(077) 320 68 80

Zorgverleners met gekleurde bloemen

Team Borstexpertisecentrum

Het Borstexpertisecentrum

Om de zorg rond borstkanker zo optimaal mogelijk te laten plaatsvinden kunt u in het Borstexpertisecentrum terecht voor alle beschikbare behandelingen, inclusief bestralingen (in Venlo) en complexe borstreconstructies. Indien mogelijk vindt de borstreconstructie direct plaats ná de verwijdering van de tumor. Dit betekent dat er slechts één operatie nodig is. Dit geldt zowel voor kleine als grote borstreconstructies.

 

Onderzoek en uitslag op dezelfde dag

Het Borstexpertisecentrum werkt met multidisciplinaire teams die de best beschikbare zorg bieden, volgens de nieuwste inzichten. Deze teams bestaan uit een (gespecialiseerd) mammaverpleegkundige, een chirurg-oncoloog, een medisch oncoloog, een radiotherapeut, een radioloog, een patholoog, een verpleegkundig specialist en een plastisch chirurg.

 

Binnen VieCuri zijn dit de volgende specialisten:

 

 

De volgende radiologen zijn nauw verbonden aan het Borstexpertisecentrum:

 

 

Verder krijgt u in het Borstexpertisecentrum met een aantal andere zorgverleners, zoals: 

 

 • Vivian Hendrikx, physician assistant
 • Paula Mertens-Mertens, verpleegkundig specialist
 • Monique van Dam-Zumdick, verpleegkundig consulent mammacare
 • Jeannine Nas-Tacken, verpleegkundig consulent mammacare
 • Marjo Kessels-Smeets; verpleegkundig consulent mammacare

 

Physician assistant Vivian Hendrikx in de spreekkamer met een patient in het oncologiecentrum

Physician Assistant Vivian Hendrikx in gesprek met een patiënte.  

 

Snelle diagnose en behandelvoorstel

Binnen één dag wordt u uitgebreid onderzocht, zijn er gesprekken met diverse deskundigen en hoort u de uitslag. Bij een goede uitslag kunt u direct gerustgesteld naar huis. Bij een verdenking op kwaadaardigheid komt u de volgende dag terug voor de eerste uitslag van het weefsel. Een aantal dagen later krijgt u de definitieve diagnose met een behandelvoorstel. Is dat een operatie dan is er voorafgaand hieraan een gesprek tussen u, de oncologisch chirurg en mogelijk de plastisch chirurg. Daarbij wordt goed geluisterd naar wat uw wensen zijn. Hebt u eenmaal thuisgekomen nog vragen, dan neemt u contact op met de mammacare-verpleegkundige.

 

Patiëntbespreking

Tweemaal per week is er een multidisciplinair overleg waarin alle mammapatiënten worden besproken op basis van het onderzoek, zowel voor als na de operatie. Ook nadat de operatie heeft plaatsgevonden, blijft u onder de aandacht van het hele mammateam.

Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Houd rekening met het volgende:

 • Draag een mondneusmasker tijdens het gehele ziekenhuisbezoek
 • Kom alleen (tenzij begeleiding -max. 1 persoon- noodzakelijk is. Bekijk hier de uitzonderingen)
 • Kom niet te vroeg (max. 15 minuten vóór uw afspraak)
 • Verlaat het ziekenhuis direct na uw afspraak, tenzij aanvullend onderzoek nodig is
 • Heeft u corona-achtige klachten? Of bent u in quarantaine of isolatie? Bel vóór uw afspraak met de polikliniek waarmee u de afspraak heeft
 • Bezoekt u een patiënt? Dan krijgt u van ons een medisch mondneusmasker bij de ingang van het ziekenhuis. Dit mondneusmasker draagt u tijdens uw bezoek in het ziekenhuis. 
 • Er zijn maximaal twee bezoekers (vanaf 13 jaar) per patiënt per dag zijn toegestaan. De bezoekers mogen niet tegelijkertijd op de patiëntenkamer zijn omdat onze kamers niet groot genoeg zijn om de 1,5 meter te waarborgen.
 • Volg de basisregels: Was of desinfecteer regelmatig uw handen, hoest en nies in uw elleboog, schud geen handen, houd 1,5 meter afstand (daar waar kan). 

 

Bekijk hier de actuele bezoekregeling in verband met het coronavirus.

 

Meer weten? Lees hier hoe u zich kunt voorbereiden op uw bezoek aan VieCuri: 

 

Bereid u voor

 

Bloedafname

Voor bloedafname bij VieCuri in Venlo en Venray en bij de regiopoli Reuver (ProVita) kunt u alleen op afspraak terecht. Bij de overige priklocaties kunt u zonder afspraak terecht.

 

Lees meer