Borstexpertisecentrum

Contact

Locatie Venlo

routenummer 71

(077) 320 68 80

Zorgverleners met gekleurde bloemen

Heb ik borstkanker?

Als u ongerust bent omdat u bij uzelf symptomen ontdekt die op borstkanker kunnen duiden, wilt u weten of dit vermoeden juist is of niet. Misschien schrikt u of voelt u zich uit het veld geslagen. Toch is het van belang zo snel mogelijk na te gaan of er iets aan de hand is.

 

Zelfonderzoek kan helpen het vermoeden dat u hebt concreter te maken. U kunt dat doen door, bijvoorbeeld voor een spiegel, heel gericht uw borst(en) af te tasten en afwijkende vormen of bobbeltjes te lokaliseren en te benoemen. Als u een partner hebt, kan deze dat desgewenst ook doen.

 

Citroenen, hoe herken je borstkanker

 

Op deze website leest u, heel beknopt, over alles wat met borstkanker te maken heeft. Uiteraard valt hier veel meer over te zeggen. Kijk bijvoorbeeld ook op de website Know your lemons waar heel laagdrempelig wordt uitgelegd hoe je borstkanker kunt herkennen en hoe je zelfonderzoek kunt doen. 

 

Er zijn enkele goede websites die u hulp en tips geven bij het verrichten van zelfonderzoek bij het vermoeden van borstkanker. Het gaat om de volgende websites:

 

 

Let wel, hiermee staat nog niets vast. Er kan ook iets anders aan de hand zijn. Wel is het belangrijk dat u zo snel mogelijk een afspraak maakt met uw huisarts.

 

Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Houd rekening met het volgende:

  • Onze coronaregels zijn versoepeld én we hebben een nieuwe bezoekregeling
  • Virussen verspreiden zich minder snel als iedereen de basisregels volgt: was of desinfecteer regelmatig de handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen.

 

Lees meer over de versoepelingen en de nieuwe bezoekregeling

 

Bloedafname

Bij de volgende priklocaties kunt u alleen op afspraak terecht voor bloedafname:

  • VieCuri Venlo
  • VieCuri Venray
  • PanSana in Panningen
  • Regiopoli Horst (Het Zorghoes)
  • Regiopoli Reuver (ProVita)

Maak zelf een afspraak via mijnVieCuri. Bij de overige priklocaties kunt u zonder afspraak terecht.

 

Lees meer