Contact

Locatie Venlo

routenummer 71

(077) 320 68 80

Zorgverleners met gekleurde bloemen

Heb ik borstkanker?

Als u ongerust bent omdat u bij uzelf symptomen ontdekt die op borstkanker kunnen duiden, wilt u weten of dit vermoeden juist is of niet. Misschien schrikt u of voelt u zich uit het veld geslagen. Toch is het van belang zo snel mogelijk na te gaan of er iets aan de hand is.

 

Zelfonderzoek kan helpen het vermoeden dat u hebt concreter te maken. U kunt dat doen door, bijvoorbeeld voor een spiegel, heel gericht uw borst(en) af te tasten en afwijkende vormen of bobbeltjes te lokaliseren en te benoemen. Als u een partner hebt, kan deze dat desgewenst ook doen.

 

Citroenen, hoe herken je borstkanker

 

Op deze website leest u, heel beknopt, over alles wat met borstkanker te maken heeft. Uiteraard valt hier veel meer over te zeggen. Kijk bijvoorbeeld ook op de website Know your lemons waar heel laagdrempelig wordt uitgelegd hoe je borstkanker kunt herkennen en hoe je zelfonderzoek kunt doen. 

 

Er zijn enkele goede websites die u hulp en tips geven bij het verrichten van zelfonderzoek bij het vermoeden van borstkanker. Het gaat om de volgende websites:

 

 

Let wel, hiermee staat nog niets vast. Er kan ook iets anders aan de hand zijn. Wel is het belangrijk dat u zo snel mogelijk een afspraak maakt met uw huisarts.

 

Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Houd rekening met het volgende:

  • Draag een mondneusmasker tijdens het gehele ziekenhuisbezoek
  • Kom alleen (tenzij begeleiding -max. 1 persoon- noodzakelijk is. Bekijk hier de uitzonderingen)
  • Kom niet te vroeg (max. 15 minuten vóór uw afspraak)
  • Verlaat het ziekenhuis direct na uw afspraak, tenzij aanvullend onderzoek nodig is
  • Heeft u corona-achtige klachten? Of bent u in quarantaine of isolatie? Bel vóór uw afspraak met de polikliniek waarmee u de afspraak heeft
  • Bezoekt u een patiënt? Dan krijgt u van ons een medisch mondneusmasker bij de ingang van het ziekenhuis. Dit mondneusmasker draagt u tijdens uw bezoek in het ziekenhuis. 
  • Er zijn maximaal twee bezoekers (vanaf 13 jaar) per patiënt per dag zijn toegestaan. De bezoekers mogen niet tegelijkertijd op de patiëntenkamer zijn omdat onze kamers niet groot genoeg zijn om de 1,5 meter te waarborgen.
  • Volg de basisregels: Was of desinfecteer regelmatig uw handen, hoest en nies in uw elleboog, schud geen handen, houd 1,5 meter afstand (daar waar kan). 

 

Bekijk hier de actuele bezoekregeling in verband met het coronavirus.

 

Meer weten? Lees hier hoe u zich kunt voorbereiden op uw bezoek aan VieCuri: 

 

Bereid u voor

 

Bloedafname

Voor bloedafname bij VieCuri in Venlo en Venray en bij de regiopoli Reuver (ProVita) kunt u alleen op afspraak terecht. Bij de overige priklocaties kunt u zonder afspraak terecht.

 

Lees meer