Apotheek
Contact Apotheek

routenummer 20

Locatie Venlo, routenummer 16

Geopend van maandag tot vrijdag van 8.00 - 18.00 uur en zaterdag van 10.00 - 12.00 uur.

Tel: (077) 320 64 90

Fax: (077) 320 63 24

 

Locatie Venray, routenummer 2

Geopend van maandag tot vrijdag van 8.30 - 17.30 uur.

Tel: (0478) 52 24 30

Fax: (0478) 52 27 37

Apotheek Venray Balie

Ziekenhuisapotheek in VieCuri

Medicatiebegeleiding

Bijna elke patiënt die opgenomen is in het ziekenhuis gebruikt geneesmiddelen. De Ziekenhuisapotheek verwerkt dagelijks alle medicatieopdrachten die door diverse artsen voorgeschreven worden voor de opgenomen patiënten. Van elk geneesmiddel wordt gecontroleerd of het de juiste dosering is en of de geneesmiddelen wel samen gaan met de andere geneesmiddelen die u gebruikt. Vervolgens zorgt de apotheek ervoor dat uw geneesmiddelen op het juiste tijdstip en in de juiste dosering klaarliggen op de verpleegafdeling.

 

Informatie aan artsen en verpleegkundigen

Veel informatie over geneesmiddelen komt via artsen en verpleegkundigen bij de patiënt. Dit betekent dat er dagelijks veelvuldig overleg is over geneesmiddelen en hun toepassing tussen artsen, verpleegkundigen en apotheekmedewerkers.

 

Productie

Niet alle geneesmiddelen die in een ziekenhuis worden toegepast zijn te koop. De Ziekenhuisapotheek heeft een productieafdeling waar grote voorraadbereidingen als infusievloeistoffen, zalven en crèmes gemaakt kunnen worden. Soms is het nodig om speciale geneesmiddelen ten behoeve van één patiënt te maken. Dit betreft onder andere de cytostatica (geneesmiddelen in de therapie bij kanker), speciale voeding die via het infuus wordt toegediend, drankjes voor kinderen of infusen voor de bestrijding van pijn.

 

Laboratoriumonderzoek

Het laboratorium test de kwaliteit van alle producten die bereid worden in de apotheek. Na goedkeuring mag het product worden gebruikt. Naast controle van geneesmiddelen wordt er in het laboratorium onderzoek gedaan naar bepaalde geneesmiddelen in bloed of urine van patiënten. Door deze analyse kunnen bepaalde geneesmiddelen beter worden ingesteld op de juiste hoeveelheid. Ook wordt er toxicologisch onderzoek verricht bij overdoseringen van (onbekende) geneesmiddelen.

 

Geneesmiddelen bij opname en ontslag

Voor u opname en bij ontslag krijgt u een gesprek met de apothekersassistente van het

Apotheek TransferSteunPunt (TSP) 

 

Lees meer informatie over de ziekenhuisapotheek in de folder 'Ziekenhuisapotheek'.

Scroll voor meer informatie