Anesthesiologie

Contact Anesthesiologie

Locatie Venlo

routenummer 17

(077) 320 52 11

Locatie Venray

routenummer 40

(0478) 52 26 10

Locatie Venlo

routenummer 18

(077) 320 54 22

Apparatuur op de IC

Sedatie Praktijk Specialisten

In overleg met de behandelend arts kan er besloten worden een behandeling, ingreep of onderzoek te laten verrichten onder sedatie door een Sedatie Praktijk Specialist (SPS). De SPS is een anesthesiemedewerker gespecialiseerd in sedatie. Vroeger noemde men sedatie ook wel een “roesje”.
 
Sedatie betekent 'het verlagen van het bewustzijn van een patiënt'. Dit gebeurt door middel van het toedienen van medicatie via een infuus in een ader van een hand of arm.


Sedatie kan op verzoek van de behandelend arts en in overleg met de patiënt, in verschillende dieptes plaatsvinden. Het zorgt ervoor dat u een onplezierige behandeling, ingreep of onderzoek als acceptabel ervaart ofwel dat u er helemaal niets van meekrijgt. Dat wil zeggen met minder tot geen ongemak, zoals stress, angst en pijn.
Sedatie is niet hetzelfde als algehele narcose. Alle belangrijke reflexen zoals ademhaling, hoesten en slikken blijven intact. De patiënt is op elk moment weer wakker te maken.
 
Sedatie kan alleen worden uitgevoerd als de patiënt nuchter is. Dit is van belang om te voorkomen dat er inhoud vanuit de maag via de slokdarm in de luchtpijp, en zo in de longen, terecht komt.

 

De Sedatie Praktijk Specialist is samen met de behandelend arts verantwoordelijk voor de sedatieprocedure. Hij bewaakt de patiënt gedurende de hele procedure (bloeddruk, hartritme, ademhaling en zuurstofgehalte in het bloed). Na afloop wordt de patiënt bewaakt tot hij met ontslag kan.

Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Houd rekening met het volgende:

  • Onze coronaregels zijn versoepeld én we hebben een nieuwe bezoekregeling
  • Virussen verspreiden zich minder snel als iedereen de basisregels volgt: was of desinfecteer regelmatig de handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen.

 

Lees meer over de versoepelingen en de nieuwe bezoekregeling

 

Bloedafname

Bij de volgende priklocaties kunt u alleen op afspraak terecht voor bloedafname:

  • VieCuri Venlo
  • VieCuri Venray
  • PanSana in Panningen
  • Regiopoli Horst (Het Zorghoes)
  • Regiopoli Reuver (ProVita)

Maak zelf een afspraak via mijnVieCuri. Bij de overige priklocaties kunt u zonder afspraak terecht.

 

Lees meer