Patiënt in wachtruimte

Frans is kok in de provocatiekeuken

Datum: 13 maart 2023

In de gloednieuwe, speciale provocatiekeuken van VieCuri wordt uiterst precies te werk gegaan. Kok Frans Geurts vertelt: “We krijgen van de kinderdiëtist speciale recepten die we zorgvuldig bereiden. Dat doen we volgens het 4-ogen principe. Met twee koks wegen we de ingrediënten af en we controleren alles dubbel, zodat we geen foutje kunnen maken. Ook letten we er zorgvuldig op dat er geen kruisbesmetting kan plaatsvinden. Dit alles om te voorkomen dat er bijvoorbeeld een kruimeltje hazelnoot in het recept voor pinda terecht komt. Daarom zijn er aparte pannen en apparatuur in de provocatiekeuken aanwezig en worden deze nooit gebruikt in de andere VieCuri-keuken!”

 

Frans Geurts en Vincent Stadler

Frans Geurts (r) samen met collega Vincent Stadler: 'We werken volgens het 4-ogen principe. Met twee koks wegen we de ingrediënten af en we controleren alles dubbel.'


Precies volgens recept
Waar een kok normaal gesproken op gevoel kookt, dient het in de provocatiekeuken juist precies volgens recept te gaan. “Bij ons betekent 0,3 gram ook écht 0,3 gram. Daarom hebben we precisieweegschalen die tot op de honderdste gram nauwkeurig zijn. Er geldt een heel streng protocol, ook voor onze persoonlijke hygiëne en kleding. We doen er alles aan om te voorkomen dat een spoortje van een product per ongeluk in een recept terecht komt. Het is een verantwoordelijke taak om te werken in de provocatiekeuken.”


Informatieavond
Drie keer per jaar verzorgt het Kinderallergiecentrum een informatieavond voor medewerkers van scholen en opvang. Op onze site staat vermeld wanneer deze avonden in 2023 worden georganiseerd,
www.viecuri.nl/kinderallergiecentrum

Volg het VieCuri Kinderallergiecentrum ook op Instagram: @kinderallergiecentrum

Frans Geurts (r) samen met collega Vincent Stadler in provocatiekeuken
Scroll voor meer informatie