Patiënt in wachtruimte

Dag van de Privacy bij VieCuri

Datum: 28 januari 2023

28 januari is de Europese dag van de privacy. Ook binnen VieCuri besteden wij hier aandacht aan via de luistervink en awareness film.

De dag van de privacy is in het leven geroepen om burgers beter te informeren over hun rechten als het gaat om het gebruik van hun persoonsgegevens door overheden, bedrijven en andere organisaties. Als ziekenhuis vinden we een veilige omgeving voor onze patiënten erg belangrijk. Daarom gaan we verantwoord en zorgvuldig om met de persoonsgegevens van onze betrokkenen.

 

Luistervink
Op alle locaties zijn de afgelopen twee dagen vele luistervinken neergestreken. Op de verschillende poli’s, verpleegafdelingen, recepties, bij het bestuur én in personeelsrestaurants hebben zij vele gesprekken kunnen afluisteren. Gesprekken die hoogstwaarschijnlijk niet voor de oren van de luistervink bedoeld waren. Binnenkort zullen de Luistervinken weer vertrekken, door naar een volgende interessante luisterplaats. De luistervink is bij VieCuri het symbool voor Privacy & Informatiebeveiliging. Dus als u hem ziet: ‘Ben Bewust!’


Awareness films
28 januari is de première van een nieuwe awareness film. De awareness films zijn hier in VieCuri opgenomen en gebaseerd op situaties die zich voordoen. Via deze films vraagt VieCuri aandacht voor de privacy van de patiënt. Binnen VieCuri creëren we hierdoor een nog hoger bewustzijn bij onze medewerkers. Maar ook de patiënten geven we mee dat zij uiteraard recht hebben op hun privacy binnen VieCuri en gevraagd mag worden om hier aandacht voor te hebben.

 

Bekijk hier de awareness video 

 

Geef uw mening, voor úw privacy

Wist u dat u ook uw mening kunt geven over de wijze waarop wordt omgegaan met uw privacy? Zo kunt u via de website contact met ons opnemen. Ook kunt u deelnemen aan het patiëntenpanel, waar door het jaar heen diverse onderwerpen aan bod komen.


Wat kunt u zelf doen om uw privacy te beschermen?

  • Ook op een verpleegafdeling of polikliniek heeft u recht op privacy. Vraag gerust om een aparte ruimte of om afstand als uw persoonlijke situatie wordt besproken.
  • Controleer regelmatig in uw eigen digitale dossier op mijnVieCuri.nl, bij onze receptie of polikliniek of uw persoonsgegevens nog juist zijn. Zo voorkomt u dat een brief van het ziekenhuis op uw oude postadres wordt bezorgd of e-mails niet aankomen.
Op deze foto ziet u één van de luistervinken die in VieCuri te vinden waren
Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Komt u binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Algemene informatie:

  • Bezoekt u een patiënt? Bekijk hier onze bezoekregeling.
  • Heeft u luchtwegklachten? Blijf dan thuis. Is uw bezoek aan het ziekenhuis toch nodig, draag dan een medisch mondneusmasker. Dit mondneusmasker kunt u krijgen bij de receptie.
  • Volg de basisregels: was of desinfecteer regelmatig uw handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen. Hierdoor verspreiden virussen zich minder snel.

 

Bloedafname

Bloed laten prikken kan alléén op afspraak. Bij alle priklocaties kunt u alleen op afspraak terecht voor bloedafname. Maak zelf een afspraak via www.mijnVieCuri.nl.

 

Log hier in bij mijnVieCuri om zelf een afspraak te maken