Patiënt in wachtruimte

Promotie internist-endocrinoloog Robert van der Velde

Datum: 15 juli 2022 |  wetenschappelijk onderzoek

Met succes verdedigde Robert van der Velde woensdag 13 juli 2022 zijn proefschrift getiteld: 'Epidemiology of clinical fractures, morphometric vertebral fractures and osteoporosis treatment' aan de Universiteit Maastricht.

Een van de belangrijke bevindingen van zijn proefschrift is dat het diagnosticeren van wervelfracturen, zowel bij vrouwen als mannen, bijdraagt aan een adequate behandeling gericht op het voorkomen van nieuwe fracturen.

 

Robert van der Velde is internist-endocrinoloog in VieCuri, en tevens voorzitter van de medische staf. Hij oogstte veel lof voor zijn onderzoek maar ook voor zijn doorzettingsvermogen en het feit dat hij dit promotietraject combineerde met zijn bestuursfunctie, patiëntenzorg en de uitdagingen die zich de voorbije jaren stelden in de zorg. In de lofbetuigingen werden eveneens de leden van het promotieteam betrokken, in het bijzonder promotor Prof. dr. Joop van den Bergh en co-promotor dr. Caroline Wyers, respectievelijk internist-endocrinoloog en epidemioloog in VieCuri. 

 

VieCuri feliciteert doctor Robert van der Velde van harte met zijn promotie.

 

Wilt u meer lezen over het promotieonderzoek, lees dan verder op de website van Universiteit Maastricht.

Scroll voor meer informatie