Patiënt in wachtruimte

Het nieuwe Wetenschapsmagazine is uit!

Datum: 13 juli 2022 |  wetenschappelijk onderzoek

VieCuri is in beweging. Altijd geweest. Maar nu merk je het nog meer. Na jaren timmeren aan de topklinische zorg-weg, de STZ status, zijn we in volle transitie, en is de tijd rijp om keuzes te maken. We hebben duizend bloemen laten bloeien. De nieuwe strategie van VieCuri maakt het mogelijk om enkele bomen, die al diep geworteld zijn, te laten uitgroeien tot stevige eiken.

 

Ondanks de druk op de zorg, die ook na de COVID-19 pieken nog voelbaar is, is er een strategieteam aan de slag gegaan. Met input van vele ‘VieCurianen’ bepalen we zo welke richting we uitgaan. In die zin is deze editie van het VieCuri Wetenschapsmagazine dan ook een transitie-editie, waarin de veelheid en verscheidenheid aan wetenschappelijk onderzoek dat plaatsvindt in VieCuri, aan bod komt. Onderzoek dat niet gelinkt is aan de reeds erkende Topklinische Zorgfuncties, en dat in vele gevallen nog weinig in de spotlights heeft gestaan, maar daarom niet minder belangrijk is als het op kwaliteit van zorg aankomt. 

 

Een greep uit de inhoud:

  • De VieCuri Academie uit de startblokken; door de oprichting van de VieCuri Academie in het voorjaar van 2022 wil VieCuri de topklinische-profilering versterken en meer inbedden in de organisatie
  • Nieuw Simulatiecentrum kwaliteitsimpuls voor onderwijs
  • Primeur in VieCuri bij kristalonderzoek

 

Bekijk en download het wetenschapsmagazine hier.

Scroll voor meer informatie