Patiënt in wachtruimte

VieCuri is een Goede Zorg Proef Je ziekenhuis

Datum: 13 januari 2022

Dat gezond eten goed voor ons is, weten we allemaal. Maar toch eten we soms een kroket op witbrood. VieCuri helpt patiënten, bezoekers en de eigen medewerkers bij het maken van een gezonde keuze. VieCuri is een Goede Zorg Proef Je ziekenhuis. Dat betekent dat VieCuri zich vanaf januari 2022 nog meer focust op gezonde voeding en bewuste keuzes.


Gezonde voeding komt prominenter in beeld in onze (personeels)restaurants. Dit betekent zeker niet dat alle ongezonde snacks en maaltijden niet meer beschikbaar zijn, we wisselen namelijk af met het assortiment ongezonde snacks en maaltijden. Hierdoor creëren we een gezonder en een gebalanceerd assortiment. VieCuri gaat ook meer nadruk leggen op duurzaamheid. Daarnaast vestigen we meer aandacht op veelvoorkomende allergieën zoals een noten- of lactoseallergie. We houden dan met dit soort allergieën rekening met het bereiden van maaltijden. Als Goede Zorg Proef Je Ziekenhuis zorgt VieCuri ervoor dat in 2030 de voeding die VieCuri aanbiedt gezond is.

 

Op deze afbeelding ziet u het groen met blauwe logo van Goede Zorg Proef Je
Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Houd rekening met het volgende:

  • Heeft u een afspraak op de poli? Het dragen van een mondneusmasker is niet verplicht
  • Houd 1,5 meter afstand aan tot andere personen. Daar waar dit niet kan, draag een mondneusmasker
  • Kom alleen (tenzij begeleiding -max. 1 persoon- noodzakelijk is. Bekijk hier de uitzonderingen)
  • Kom niet te vroeg (max. 15 minuten vóór uw afspraak)
  • Verlaat het ziekenhuis direct na uw afspraak, tenzij aanvullend onderzoek nodig is
  • Heeft u corona-achtige klachten? Of bent u in quarantaine of isolatie? Bel vóór uw afspraak met de polikliniek waarmee u de afspraak heeft
  • Bezoekt u een patiënt? Dan krijgt u van ons een medisch mondneusmasker. Dit mondneusmasker draagt u tijdens uw bezoek in het ziekenhuis, ook als u bij de patiënt zit
  • Er zijn maximaal twee bezoekers (vanaf 13 jaar) per patiënt per dag zijn toegestaan. De bezoekers mogen niet tegelijkertijd op de patiëntenkamer zijn omdat onze kamers niet groot genoeg zijn om de 1,5 meter te waarborgen.
  • Volg de basisregels: Was of desinfecteer regelmatig uw handen, hoest en nies in uw elleboog, schud geen handen, houd 1,5 meter afstand (daar waar kan). 

 

Bekijk hier de actuele bezoekregeling in verband met het coronavirus.

 

Meer weten? Lees hier hoe u zich kunt voorbereiden op uw bezoek aan VieCuri: 

 

Bereid u voor

 

Bloedafname

Voor bloedafname bij VieCuri in Venlo en Venray en bij de regiopoli Reuver (ProVita) kunt u alleen op afspraak terecht. Bij de overige priklocaties kunt u zonder afspraak terecht.

 

Lees meer