Patiënt in wachtruimte

Boostervaccinatie alleen voor patiënten met een afspraak bij VieCuri

Datum: 4 januari 2022

Heeft u een afspraak bij VieCuri? Dan is het mogelijk om aansluitend een boostervaccinatie te laten zetten in het ziekenhuis. Op die manier helpt VieCuri de GGD om versneld zoveel mogelijk personen te vaccineren. Er is t/m vrijdag 14 januari een tijdelijke priklocatie in het ziekenhuis in Venlo. We bieden de boostervaccinatie alléén aan voor patiënten die al een afspraak in VieCuri hebben. Dit geldt ook voor patiënten die bloed laten prikken in het ziekenhuis. Op deze manier kunt u uw ziekenhuisafspraak handig combineren met het zetten van de boosterprik.

 

Geen extra toeloop

We willen géén extra toeloop naar VieCuri creëren, dus heeft u géén afspraak, dan komt u hiervoor niet in aanmerking. Hierop wordt gecontroleerd via het tonen van de afsprakenbrief. Verder is het NIET de bedoeling om ons te bellen om ‘snel een afspraak te maken’ en zo in aanmerking te komen voor de booster. Onze zorg heeft het helaas al druk genoeg. De bedoeling van ons initiatief is dat reeds aanwezige patiënten hun ziekenhuisafspraak handig kunnen combineren met het zetten van de boosterprik.

 

Afspraak GGD

Verder geldt dat als u al een afspraak bij de GGD heeft gemaakt voor uw boosterprik, u naar de GGD dient te gaan. Ook al zou u misschien eerder bij VieCuri terecht kunnen.

 

Meer informatie over hoe u een boostervaccinatie kunt krijgen bij VieCuri, leest u in dit bericht.

Op deze foto ziet u iemand die gevaccineerd wordt
Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Houd rekening met het volgende:

  • Heeft u een afspraak op de poli? Het dragen van een mondneusmasker is niet verplicht
  • Houd 1,5 meter afstand aan tot andere personen. Daar waar dit niet kan, draag een mondneusmasker
  • Kom alleen (tenzij begeleiding -max. 1 persoon- noodzakelijk is. Bekijk hier de uitzonderingen)
  • Kom niet te vroeg (max. 15 minuten vóór uw afspraak)
  • Verlaat het ziekenhuis direct na uw afspraak, tenzij aanvullend onderzoek nodig is
  • Heeft u corona-achtige klachten? Of bent u in quarantaine of isolatie? Bel vóór uw afspraak met de polikliniek waarmee u de afspraak heeft
  • Bezoekt u een patiënt? Dan krijgt u van ons een medisch mondneusmasker. Dit mondneusmasker draagt u tijdens uw bezoek in het ziekenhuis, ook als u bij de patiënt zit
  • Er zijn maximaal twee bezoekers (vanaf 13 jaar) per patiënt per dag zijn toegestaan. De bezoekers mogen niet tegelijkertijd op de patiëntenkamer zijn omdat onze kamers niet groot genoeg zijn om de 1,5 meter te waarborgen.
  • Volg de basisregels: Was of desinfecteer regelmatig uw handen, hoest en nies in uw elleboog, schud geen handen, houd 1,5 meter afstand (daar waar kan). 

 

Bekijk hier de actuele bezoekregeling in verband met het coronavirus.

 

Meer weten? Lees hier hoe u zich kunt voorbereiden op uw bezoek aan VieCuri: 

 

Bereid u voor

 

Bloedafname

Voor bloedafname bij VieCuri in Venlo en Venray en bij de regiopoli Reuver (ProVita) kunt u alleen op afspraak terecht. Bij de overige priklocaties kunt u zonder afspraak terecht.

 

Lees meer