Patiënt in wachtruimte

Feestelijke opening nieuwe locatie RegioPoli Panningen en PanSana

Datum: 1 oktober 2021

De RegioPoli van VieCuri in Panningen is verhuisd naar een nieuwe locatie. Het merendeel van de dienstverlening is naar Pantaleon Medisch Centrum gegaan, eveneens in Panningen gevestigd. De bloedafname is verhuisd naar het pand tegenover Pantaleon, dat de nieuwe naam PanSana, Centrum voor Zorg & Welzijn heeft gekregen. 

 

Op vrijdag 1 oktober is de dienstverlening op beide nieuwe locaties van start gegaan. De eerste patiënten van PanSana, meneer ter Voert uit Beringe en in het Pantaleon, mevrouw Elie, werden verrast met een bosje bloemen. 

Op deze foto ziet u mevrouw Elie en twee verpleegkundigen in Pantaleon.
Mevrouw Elie uit Panningen werd om half negen 's ochtends verrast met een mooie bos bloemen in Pantaleon. 

 
Zorgaanbod Pantaleon

De dienstverlening die in de RegioPoli plaatsvindt, is nagenoeg in zijn geheel overgegaan naar Pantaleon. Denk dan aan radiologie (röntgenfoto’s), bloedafname nadat de patiënt bij de dokter is geweest, spreekuren van diverse specialismen, ECG (hartfilmpje) etc. Nieuw is dat er ook een echoapparaat beschikbaar is. Hiermee kunnen alle soorten echo’s (behalve gynaecologie) worden gemaakt, bijvoorbeeld een echo van het hart. Ook het aantal spreekuren en specialismen is uitgebreid. Pantaleon is gelegen aan de Steenbakkersstraat 6.

 

Zorgaanbod PanSana

In het pand tegenover Pantaleon (John F. Kennedylaan 8), waar voorheen Pansign was gevestigd, kunt u terecht voor bloed prikken. Op termijn wordt dit bloed prikken op afspraak. Het belangrijkste voordeel van prikken op afspraak is dat de wachttijd voor patiënten wordt verkort.

 

Over PanSana

Het pand tegenover Pantaleon heeft de titel PanSana gekregen. Deze naam is gebaseerd op twee woorden, namelijk Pan en Sana. Pan verwijst naar Panningen én naar het Grieks mythologische woord ‘alles’. Sana is Latijns voor ‘Gezond’. Ofwel: ‘alles gezond’.

In de locatie zijn meerdere organisaties gevestigd die zich bezighouden met gezondheid: AmbulanceZorg Limburg-Noord, Podotherapie Hermanns, Logopediepraktijk van A tot Z en Huidtherapie voor Noord-Limburg. Er is overleg om op korte termijn nog meer organisaties zich te laten vestigen in PanSana.

 

Combinatie van zorg

De verhuizing van de RegioPoli naar Pantaleon betekent dat de patiënt er terecht kan voor een combinatie van onder andere ziekenhuiszorg, huisartsenzorg, apotheek, tandarts en andere zorgprofessionals. Alles onder één dak heeft veel praktische voordelen voor de patiënt. Het komt de kwaliteit van de zorg ten goede, onder andere door de nog kortere lijnen en kennisuitwisseling tussen de diverse zorgaanbieders.

 

Openingstijden

Pantaleon is op werkdagen geopend van 08.00 – 12.00 uur en van 12.45 - 17.00 uur. 
PanSana is op werkdagen geopend van 07.30 – 12.00 uur en van 13.00 – 17.00 uur.

 

Gebouw Pantaleon Panningen

Pantaleon

 

Gebouw PanSana Panningen

PanSana

 

Op deze foto ziet u een vooraanzicht van het gebouw Pantaleon
Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Houd rekening met het volgende:

  • Onze coronaregels zijn versoepeld én we hebben een nieuwe bezoekregeling
  • Virussen verspreiden zich minder snel als iedereen de basisregels volgt: was of desinfecteer regelmatig de handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen.

 

Lees meer over de versoepelingen en de nieuwe bezoekregeling

 

Bloedafname

Voor bloedafname bij VieCuri in Venlo en Venray, bij PanSana in Panningen en bij de regiopoli Reuver (ProVita) kunt u alleen op afspraak terecht. Vanaf maandag 1 augustus 2022 kunt u bij Regiopoli Horst (Het Zorghoes) alleen op afspraak terecht voor bloedafname.
Bij de overige priklocaties kunt u zonder afspraak terecht.

 

Lees meer