Patiënt in wachtruimte

Stem nu en help VieCuri de Zinnige Zorg Award te winnen!

Datum: 25 mei 2021

Geweldig! Wij zijn genomineerd voor de Zinnige Zorg Award! VieCuri-chirurg Jeroen Vogelaar bedacht een nieuwe vorm van pijnstilling waardoor patiënten met dikkedarmkanker na een darmoperatie minder pijn hebben, veel sneller herstellen en vaak dagen eerder naar huis kunnen. Uit ruim 200 initiatieven werd zijn idee door zorgverzekeraar VGZ geselecteerd als één van de 14 genomineerden. We zijn daarmee het enige Limburgse ziekenhuis met een nominatie. Iets waar we enorm trots op zijn. Het is een blijk van waardering voor ons werk om de zorg te vernieuwen en verder te verbeteren.

 

Stem nu en help dokter Vogelaar naar de overwinning!

De vijf initiatieven met de meeste stemmen gaan naar de finale op 1 juni 2021 en maken kans op een gouden, zilveren of bronzen Zinnige Zorg Award. De winnaars ontvangen een geldprijs die zij besteden aan de zorgvernieuwing. Helpt u ons dit waardevolle initiatief verder te ontwikkelen? Stemmen kan nog tot 30 mei via www.vgz.nl/pijnstilling-darmoperatie. Bedankt voor uw stem!

 

Stem nu op continue pijnstilkatheter!

 

Meer over het initiatief: de continue pijnstilkatheter

Bekijk de video

 

Chirurg-oncoloog Jeroen Vogelaar wilde zo min mogelijk morfine gebruiken als pijnstilling na een operatie. Met dat doel, bedacht hij de continue pijnstilkatheter. “Meteen na de ingreep plaatsen we een dun slangetje in de wond. Dat slangetje loopt naar de buikwand, waar het wordt aangesloten op een vacuümpompje. Dit pompje is zo afgesteld dat er continu een pijnstillend middel via de wond op het buikvlies komt, precies op de plek waar de zenuwen zich bevinden die voor de meeste pijn zorgen. Patiënten kunnen sneller uit bed, hebben veel minder pijn en kunnen daardoor dagen eerder naar huis. Het is echt een win-winsituatie.”

 

Op deze afbeelding ziet u chirurg-oncoloog Jeroen Vogelaar
Chirurg-oncoloog Jeroen Vogelaar.

Logo van de Zinnige Zorg Award
Scroll voor meer informatie