Patiënt in wachtruimte

Vertel het met een kaartje…

Datum: 9 juni 2021

Woensdag 9 juni is het de ‘What matters to you?’ dag. Een dag waarop we stilstaan bij de kleine dingen die zo van meerwaarde kunnen zijn voor de patiënt als individu. En hoe kun je dit nou beter doen dan met een persoonlijk kaartje! Daarom delen verpleegkundigen vandaag op alle verpleegafdelingen in Venlo en Venray mooie wenskaarten uit met een persoonlijke boodschap voor de patiënt.

“Een origineel initiatief om onze patiënten een hart onder de riem te steken”

Renske Verstegen is verpleegkundige op de afdeling Neurologie en was meteen enthousiast over deze actie: “Persoonlijke aandacht voor de patiënt is een heel belangrijk aspect van de verpleegkundige zorg. Ik ben ervan overtuigd dat een klein gebaar zoals een kaartje met een persoonlijke boodschap effectief bijdraagt aan het herstel van de patiënt”. Er popte meteen diverse namen in Renskes hoofd aan wie ze een kaartje zou willen schrijven. Zo ook Peter uit Horst: “Toen ik Peter leerde kennen, praatte hij vol enthousiasme over zijn grote fietshobby en zijn familie. Ik hoop van harte dat hij na zijn revalidatie weer kan gaan genieten met zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen en het fietsen weer kan oppakken. Hopelijk zorgt mijn kaartje in ieder geval voor een motivatieboost.” Peter zelf was blij verrast: “Het helpt me positief te blijven. En dat is precies wat ik nodig heb tijdens mijn herstel.”

 

 Renske Verstegen en patiënt Peter - What matters to you

 

Wat is de ‘What matters to you?’ dag?

De ‘What matters to you?’ dag is een internationale dag die jaarlijks in juni plaatsvindt. De dag is bedoeld om zorgprofessionals te stimuleren en helpen om naast de goede en veilige zorg van iedere dag, extra aandacht te besteden aan de kleine dingen die zo belangrijk zijn voor een individuele patiënt. Het is een aanmoediging om vaker met de patiënt in gesprek te gaan over wat echt belangrijk voor hem of haar is. Dit jaar vindt deze dag plaats op woensdag 9 juni. Meer informatie: https://www.whatmatterstoyou.nl/

 

Hart voor jou: wenskaartenactie

Er is door afdelingen enthousiast gereageerd op de actie en er zijn massaal wenskaarten besteld. De bedoeling is dat elke zorgverlener op de verpleegafdeling twee wenskaarten ontvangt om aan één willekeurige patiënt te geven. Eén kaart wordt voorzien van een persoonlijke boodschap voor de patiënt om hem of haar een hart onder de riem te steken. De andere kaart blijft blanco. De patiënt is vrij om met deze kaart te doen wat die wil. Deze kleine actie kan de zorgverlener helpen een fijn gesprek te voeren met een patiënt en geeft net die extra aandacht die een patiënt zo kan waarderen.

 

Wenskaart Hart voor jou


We hopen dat deze actie veel mooie en dankbare momenten oplevert!

Renske Verstegen - What matters to you
Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

Houd rekening met het volgende:

  • Kom alleen (tenzij begeleiding noodzakelijk is. Bekijk hier de uitzonderingen)
  • Kom niet te vroeg (max. 15 minuten vóór uw afspraak)
  • Draag een mondneusmasker tijdens uw gehele bezoek
  • Desinfecteer regelmatig uw handen: bij binnenkomst, tijdens uw bezoek en in ieder geval na toiletbezoek
  • Verlaat het ziekenhuis direct na uw afspraak, tenzij aanvullend onderzoek nodig is
  • Heeft u corona-achtige klachten? Of bent u in quarantaine of isolatie? Bel vóór uw afspraak met de polikliniek waarmee u de afspraak heeft

 

Meer weten? Lees hier hoe u zich kunt voorbereiden op uw bezoek aan VieCuri:

 

Bereid u voor

 

Bezoekregeling

Bekijk hier de actuele bezoekregeling bij VieCuri

 

Bloedprikken? Prik zelf een datum!

Maak via www.mijnVieCuri.nl een afspraak voor bloedprikken bij ziekenhuis VieCuri in Venlo of Venray.

 

Maak een afspraak