Patiënt in wachtruimte

Tweede plek voor project ‘Zoek en vind: kook- en wandelmaatjes’ bij de Onco Care Challenge 2021

Datum: 16 december 2021 |  wetenschappelijk onderzoek

Afgelopen dinsdagavond heeft het project ‘Zoek en vind: kook- en wandelmaatjes’ de tweede prijs gewonnen bij de Onco Care Challenge. Met het idee om ouderen een steuntje in de rug te geven in de moeilijke periode rondom kanker, gaat het multidisciplinaire team een innovatieve applicatie uitwerken, waarin ouderen met kanker en maatjes elkaar kunnen vinden. We feliciteren het team van harte met deze prestatie!

 

Kook- en wandelmaatjes

De Onco Care Challenge stond dit jaar in het teken van de ouderen patiënt. Oudere patiënten met kanker hebben vaak met andere uitdagingen te maken, en hebben behoefte aan meer en andere ondersteuning dan jongere patiënten met kanker. Met Kook- en wandelmaatjes kunnen ouderen met kanker een maatje vinden. Maatjes kunnen hen helpen met (gezond) koken en samen bewegen. Gezonde voeding en bewegen dragen namelijk bij aan een beter en sneller herstel. Bovendien is het samen ook een stuk gezelliger.

 

Online applicatie

Maryska Janssen-Heijnen (projectleider en hoogleraar), Ruud Franssen (fysiotherapeut en bewegingswetenschapper) en Melissa Voorn (oncologie-fysiotherapeut) zijn de initiatiefnemers van dit project. Met de gewonnen prijs wordt een blauwdruk ontwikkeld voor een gebruiksvriendelijke online applicatie, waar ouderen die een behandeling voor kanker ondergaan en maatjes (vrijwilligers) elkaar kunnen vinden. De wensen, het gebruiksgemak en een digitaal leerproduct voor maatjes rondom de problematiek van deze patiëntengroep staan hierbij centraal.

 

De Onco Care Challenge is gewonnen door Rijnstate met het project ‘Hap, stap en ontspan’ en de derde plaats was voor Zuyderland met ‘Digitaal intakegesprek in ontwikkeling’. Meer weten over ‘Zoek en vind: kook- en wandelmaatjes’? Bekijk dan hier een introductiefilmpje.

Op deze foto ziet u een oudere kankerpatiënt en haar maatje
Scroll voor meer informatie