Patiënt in wachtruimte

Bereikbaarheid VieCuri met Kerstmis en Nieuwjaar

Datum: 20 december 2021

Tijdens de feestdagen is de bereikbaarheid van ziekenhuis VieCuri in Venlo en Venray aangepast.

 

Alle poliklinieken en regiopoli’s gesloten

Op eerste en tweede kerstdag (zaterdag 25 en zondag 26 december) en nieuwjaarsdag (zaterdag 1 januari 2022) zijn alle poliklinieken, regiopoli’s onderzoeks- en behandelafdelingen van VieCuri gesloten. Het is dan ook niet mogelijk om telefonisch contact op te nemen met de secretariaten van de specialisten op de poliklinieken. Alleen de noodzakelijke spoedeisende zorg wordt verleend.

 

Afdeling Radiologie en priklocaties gesloten

Op eerste en tweede kerstdag (zaterdag 25 en zondag 26 december) en nieuwjaarsdag (zaterdag 1 januari 2022) is het niet mogelijk om bloed te laten prikken bij onze priklocaties. Op deze dagen is het ook niet mogelijk om bij de afdeling Radiologie röntgenfoto’s te laten maken. Kijk op www.viecuri.nl/bloedafname wanneer u terecht kunt bij de beschikbare priklocaties voor bloedafname. U kunt ook een afspraak hiervoor maken via www.mijnVieCuri.nl.

 

Bezoekersregeling patiënten 

Patiënten die in VieCuri zijn opgenomen, mogen meerdere bezoekers per dag ontvangen die elkaar afwisselen. Er is één bezoeker per patiënt op de kamer toegestaan. Op eerste en tweede kerstdag (zaterdag 25 en zondag 26 december) en nieuwjaarsdag (zaterdag 1 januari 2022) is bezoek toegestaan tussen 14.00 en 16.00 uur. Bekijk vóór uw bezoek de actuele voorwaarden op https://www.viecuri.nl/op-bezoek/bezoektijden/.

 

Huisartsenzorg en spoedzorg

Heeft u klachten die niet kunnen wachten tot het eerstvolgende spreekuur van de huisarts of zorgverlener? Bel dan de Huisartsenpost (HAP) via 0900-8818. De assistente stelt u enkele vragen en kan inschatten of u langs moet komen. U kunt alleen bij de Huisartsenpost terecht op afspraak. De Huisartsenpost heeft tijdens de feestdagen de volgende openingstijden:

 • Vrijdag 24 december 2021 geopend vanaf 17.00 uur.
 • Zaterdag 25 en zondag 26 december 2021 de gehele dag en nacht geopend.
 • Vrijdag 31 december 2021 geopend vanaf 17.00 uur.
 • Zaterdag 1 januari 2022 de gehele dag en nacht geopend.

 

Het landelijke alarmnummer 112 belt u voor spoedeisende hulp, als u denkt dat iemand in uw omgeving of uzelf in een acute levensbedreigende situatie verkeert. U hoeft dan uiteraard niet eerst contact op te nemen met de huisartsenpost.

Op deze foto ziet u de kerstversiering in de grote hal bij VieCuri Venlo
Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Houd rekening met het volgende:

 • Heeft u een afspraak op de poli? Het dragen van een mondneusmasker is niet verplicht
 • Houd 1,5 meter afstand aan tot andere personen. Daar waar dit niet kan, draag een mondneusmasker
 • Kom alleen (tenzij begeleiding -max. 1 persoon- noodzakelijk is. Bekijk hier de uitzonderingen)
 • Kom niet te vroeg (max. 15 minuten vóór uw afspraak)
 • Verlaat het ziekenhuis direct na uw afspraak, tenzij aanvullend onderzoek nodig is
 • Heeft u corona-achtige klachten? Of bent u in quarantaine of isolatie? Bel vóór uw afspraak met de polikliniek waarmee u de afspraak heeft
 • Bezoekt u een patiënt? Dan krijgt u van ons een medisch mondneusmasker. Dit mondneusmasker draagt u tijdens uw bezoek in het ziekenhuis, ook als u bij de patiënt zit
 • Er zijn maximaal twee bezoekers (vanaf 13 jaar) per patiënt per dag zijn toegestaan. De bezoekers mogen niet tegelijkertijd op de patiëntenkamer zijn omdat onze kamers niet groot genoeg zijn om de 1,5 meter te waarborgen.
 • Volg de basisregels: Was of desinfecteer regelmatig uw handen, hoest en nies in uw elleboog, schud geen handen, houd 1,5 meter afstand (daar waar kan). 

 

Bekijk hier de actuele bezoekregeling in verband met het coronavirus.

 

Meer weten? Lees hier hoe u zich kunt voorbereiden op uw bezoek aan VieCuri: 

 

Bereid u voor

 

Bloedafname

Voor bloedafname bij VieCuri in Venlo en Venray en bij de regiopoli Reuver (ProVita) kunt u alleen op afspraak terecht. Bij de overige priklocaties kunt u zonder afspraak terecht.

 

Lees meer