Patiënt in wachtruimte

'Toch wilde ik graag iets bijdragen in het heetst van de strijd'

Datum: 7 april 2021

Ons ziekenhuis kent veel 'stille krachten'. Mensen die achter de schermen enorme bergen werk verzetten. Het zijn onmisbare schakels. Vandaag het verhaal van Niels van de Munckhof.

 

“Ik heb altijd al iets gehad met cijfertjes. Het lag dus voor de hand dat ik na de middelbare school een economische studie ging volgen. Direct na mijn studie bedrijfseconomie, vijf jaar geleden, ging ik aan de slag bij VieCuri. Ik begon als administratief medewerker en groeide al snel door naar de rol van financieel controller. Sinds twee maanden werk ik als business controller. Ik kijk nog steeds naar alle geldstromen en processen maar adviseer nu ook het management over financiële beslissingen. Ik ben heel blij dat ik de kans heb gekregen om in korte tijd zo snel te kunnen doorgroeien.

 

Sinds de eerste coronagolf is er op de afdeling Financiën veel veranderd. Sinds maart 2020 werken we bijna allemaal thuis. In het begin was dat even wennen maar inmiddels hebben we allemaal een manier gevonden om ook op afstand goed te kunnen samenwerken.

 

In mijn functie sta ik normaal gesproken natuurlijk best ver af van de artsen, verpleegkundigen en patiënten. Toch wilde ik graag iets bijdragen in het heetst van de strijd. Ik ben daarom gaan notuleren bij overleggen van verschillende crisisteams. In zo’n crisisoverleg worden heftige zaken besproken. Er worden belangrijke beslissingen genomen, bijvoorbeeld over de bezetting en de inkoop van materialen. Het was heel indrukwekkend om daar bij te zijn en in de vorm van notulist een steentje bij te dragen.

 

Een belangrijk moment voor de afdeling Financiën is het opstellen van de jaarrekening. Daarin staat hoe het ziekenhuis er financieel voor staat. Een team van onafhankelijke accountants kijkt vervolgens of dit allemaal klopt. Dit was best een uitdaging op afstand. Een andere grote opgave in 2020 was de introductie van ons nieuwe ERP systeem. In minder dan vijf maanden tijd hebben we met een projectteam een compleet nieuw systeem ingericht waarin we alle inkoop, logistieke zaken en financiën bijhouden. Uiteindelijk is het gelukt en daar ben ik echt trots op.

 

Als ik niet aan het werk ben, sta ik graag op het voetbalveld. Ik speel al sinds mijn vijfde bij SV Kronenberg. In het weekend ga ik graag op stap met vrienden. Allemaal dingen die op dit moment niet kunnen vanwege de corona-maatregelen. Af en toe vind ik het best moeilijk dat alles nu op afstand gebeurt. Ik ben iemand die graag onder de mensen is. Dus ik hoop dat we elkaar snel weer in levende lijve mogen ontmoeten. Op de werkvloer en daarbuiten. Tot slot wil ik zeggen dat ik trots ben op VieCuri en dat we nog even moeten doorzetten, we zijn er bijna met zijn allen!”

Niels 'achter de schermen'
Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

Houd rekening met het volgende:

  • Kom alleen (tenzij begeleiding noodzakelijk is. Bekijk hier de uitzonderingen)
  • Kom niet te vroeg (max. 15 minuten vóór uw afspraak)
  • Draag een mondneusmasker tijdens uw gehele bezoek
  • Desinfecteer regelmatig uw handen: bij binnenkomst, tijdens uw bezoek en in ieder geval na toiletbezoek
  • Verlaat het ziekenhuis direct na uw afspraak, tenzij aanvullend onderzoek nodig is
  • Heeft u corona-achtige klachten? Of bent u in quarantaine of isolatie? Bel vóór uw afspraak met de polikliniek waarmee u de afspraak heeft

 

Meer weten? Lees hier hoe u zich kunt voorbereiden op uw bezoek aan VieCuri:

 

Bereid u voor

 

Bezoekregeling

Bekijk hier de actuele bezoekregeling bij VieCuri

 

Bloedprikken? Prik zelf een datum!

Maak via www.mijnVieCuri.nl een afspraak voor bloedprikken bij ziekenhuis VieCuri in Venlo of Venray.

 

Maak een afspraak