Patiënt in wachtruimte

Meld je aan voor webinar: 'Jongleren in crisistijd'

Datum: 15 september 2020

Eens in de 5 jaar organiseert VAR Limburg* het Verpleegkundig Symposium Limburg. Wegens de coronacrisis is er dit jaar gekozen voor een geheel digitaal evenement, in de vorm van een Webinar met het thema 'Jongleren in crisistijd'. De webinar vindt plaats op donderdag 24 september van 10.45 uur tot 14.30 uur. 

 

Tijdens de coronacrisis is er veel gevraagd van verpleegkundigen. Uiteenlopende vaardigheden zoals flexibiliteit, verpleegkundig leiderschap, klinisch redeneren, omgaan met acute situaties én onbekendheid over het ziektebeeld, kwamen meer dan ooit aan bod. Met als gevolg een flinke lichamelijke en psychische belasting. Als verpleegkundige sta je sterk in dit soort situaties, omdat je de patiënt en zijn naasten de zorg wilt bieden die ze nodig hebben. Je blijft je professioneel opstellen, ondanks je eigen onzekerheden en psychische belasting.

 

Nu we terug gaan naar het ‘nieuwe normaal’, blikken we terug op deze periode. Hoe hebben verpleegkundige de zorg ervaren? En hoe komen zij, met name mentaal gezien, uit deze crisis? Wat hebben ze nodig om sterk te blijven zodat ze de zorg voor de patiënten en hun naasten kunnen waarborgen?

 

Deze vragen staan centraal in dit webinar van VAR Limburg. Er wordt aandacht besteed aan de mentale fitheid van verpleegkundigen, maar ook aan de geboden zorg, palliatieve zorg en verpleegkundig leiderschap in tijden van crisis.

 

Meer informatie en inschrijven kan via: www.zuyderland.nl/varlimburg. Inschrijven is gratis en de webinar is te volgen op elke plaats naar wens.

 

Klik hier om de video 'VAR webinar jongleren in crisistijd' te bekijken.

 

 

Gun jezelf een cadeautje en schrijf je in. Zorg dat je het niet mist!

 

* VAR Limburg is een samenwerkingsverband tussen de Verpleegkundige Adviesraden, verpleegkundig staf bestuur en zorggroepen.

 

Op deze foto ziet u de flyer van 'jongleren in crisistijd'
Scroll voor meer informatie