Patiënt in wachtruimte

Internationale BRA-day (Breast Reconstruction Awareness Day) bij VieCuri tijdens de borstkankermaand

Datum: 20 oktober 2020

Plastische chirurgen Dr. Deliaert, Dr. Sawor en ook chirurg-oncoloog Dr. Vogelaar nemen op woensdag 21 oktober via een eerder opgenomen video deel aan de jaarlijks terugkerende Dag van de Plastische Chirurgie. Deze dag, initiatief van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC), staat dit jaar in het teken van de internationale BRA-day die betrekking heeft op borstreconstructies. Vanwege de huidige corona-maatregelen is er dit jaar een online programma.

 

Informatieve video

Dr. Deliaert,  Dr. Sawor en Dr. Vogelaar geven, als specialisten van het mammacare team, inzicht in het traject rondom borstkanker en borstreconstructies. Ook hun nauwe samenwerking komt aan bod door middel van een korte en informatieve video: https://youtu.be/YxycDQLWbvM, waar eveneens enkele mogelijkheden voor borstreconstructie in een animatie worden uitgelegd. Deze video is te vinden op alle social media kanalen van VieCuri en de NVPC. 

 

Online gevarieerd programma

Op https://dagvandeplastischechirurgie.nvpc.nl staat het online interactief en gevarieerd programma van alle deelnemende ziekenhuizen opgesteld. Zij geven een kijkje achter de schermen bij het dagelijks werk, de handelingen en laatste ontwikkelingen binnen het vakgebied. Zo worden video’s van operaties getoond, interactieve spreekuren en interviews met patiënten gehouden, waarbij de focus ligt op de vragen en ervaringen van patiënten.

 

Diagnose borstkanker

In 2019 kregen ongeveer 17.000 mensen de diagnose borstkanker. Voor een derde van hen betekent dit, dat zij tijdens de behandeling een borst verliezen. Verwijdering van de borst kan namelijk noodzakelijk zijn bij de behandeling van borstkanker. Het kan ook een preventieve keuze zijn voor een draagster van een mutatie in een van de borstkankergenen. Borstreconstructie is daarnaast een persoonlijke keuze.

Op deze foto ziet u een poster van onze specialisten van BRA-day
Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Houd rekening met het volgende:

  • Heeft u een afspraak op de poli? Het dragen van een mondneusmasker is niet verplicht
  • Houd 1,5 meter afstand aan tot andere personen. Daar waar dit niet kan, draag een mondneusmasker
  • Kom alleen (tenzij begeleiding -max. 1 persoon- noodzakelijk is. Bekijk hier de uitzonderingen)
  • Kom niet te vroeg (max. 15 minuten vóór uw afspraak)
  • Verlaat het ziekenhuis direct na uw afspraak, tenzij aanvullend onderzoek nodig is
  • Heeft u corona-achtige klachten? Of bent u in quarantaine of isolatie? Bel vóór uw afspraak met de polikliniek waarmee u de afspraak heeft
  • Bezoekt u een patiënt? Dan krijgt u van ons een medisch mondneusmasker. Dit mondneusmasker draagt u tijdens uw bezoek in het ziekenhuis, ook als u bij de patiënt zit
  • Er zijn maximaal twee bezoekers (vanaf 13 jaar) per patiënt per dag zijn toegestaan. De bezoekers mogen niet tegelijkertijd op de patiëntenkamer zijn omdat onze kamers niet groot genoeg zijn om de 1,5 meter te waarborgen.
  • Volg de basisregels: Was of desinfecteer regelmatig uw handen, hoest en nies in uw elleboog, schud geen handen, houd 1,5 meter afstand (daar waar kan). 

 

Bekijk hier de actuele bezoekregeling in verband met het coronavirus.

 

Meer weten? Lees hier hoe u zich kunt voorbereiden op uw bezoek aan VieCuri: 

 

Bereid u voor

 

Bloedafname

Voor bloedafname bij VieCuri in Venlo en Venray en bij de regiopoli Reuver (ProVita) kunt u alleen op afspraak terecht. Bij de overige priklocaties kunt u zonder afspraak terecht.

 

Lees meer