Patiënt in wachtruimte

Internationale BRA-day (Breast Reconstruction Awareness Day) bij VieCuri tijdens de borstkankermaand

Datum: 20 oktober 2020

Plastische chirurgen Dr. Deliaert, Dr. Sawor en ook chirurg-oncoloog Dr. Vogelaar nemen op woensdag 21 oktober via een eerder opgenomen video deel aan de jaarlijks terugkerende Dag van de Plastische Chirurgie. Deze dag, initiatief van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC), staat dit jaar in het teken van de internationale BRA-day die betrekking heeft op borstreconstructies. Vanwege de huidige corona-maatregelen is er dit jaar een online programma.

 

Informatieve video

Dr. Deliaert,  Dr. Sawor en Dr. Vogelaar geven, als specialisten van het mammacare team, inzicht in het traject rondom borstkanker en borstreconstructies. Ook hun nauwe samenwerking komt aan bod door middel van een korte en informatieve video: https://youtu.be/YxycDQLWbvM, waar eveneens enkele mogelijkheden voor borstreconstructie in een animatie worden uitgelegd. Deze video is te vinden op alle social media kanalen van VieCuri en de NVPC. 

 

Online gevarieerd programma

Op https://dagvandeplastischechirurgie.nvpc.nl staat het online interactief en gevarieerd programma van alle deelnemende ziekenhuizen opgesteld. Zij geven een kijkje achter de schermen bij het dagelijks werk, de handelingen en laatste ontwikkelingen binnen het vakgebied. Zo worden video’s van operaties getoond, interactieve spreekuren en interviews met patiënten gehouden, waarbij de focus ligt op de vragen en ervaringen van patiënten.

 

Diagnose borstkanker

In 2019 kregen ongeveer 17.000 mensen de diagnose borstkanker. Voor een derde van hen betekent dit, dat zij tijdens de behandeling een borst verliezen. Verwijdering van de borst kan namelijk noodzakelijk zijn bij de behandeling van borstkanker. Het kan ook een preventieve keuze zijn voor een draagster van een mutatie in een van de borstkankergenen. Borstreconstructie is daarnaast een persoonlijke keuze.

Op deze foto ziet u een poster van onze specialisten van BRA-day
Scroll voor meer informatie